Начало

Пампаска трева ‘Розово перо’

Пампаска трева ‘Розово перо’

Cortaderia selloana ‘Pink feather’

7.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Пампаска трева „Розова“ или още Кордатерия „Pink feather“ е многогодишно, тревисто растение с произход Южна Америка. Обичайно се развива като гъста, голяма туфа с височина от 3м. Листната маса е съставена от стеснени, остри, особено дълги листа в пепеляво-зелен цвят. При директен контакт с тях, могат да причинят порязване. Цветовете на Пампаската трева се образуват през летните месеци, след 3-тата година. Те са събрани на дълги съцветия, разположени по края на дълги цветни дръжки, в розов цвят с пухкава текстура. Подходящ вид за озеленяване дори от начинаещи градинари, не изисква особени грижи, студоустойчива и непретенциозна към почвените условия.

Приблизителна височина в момента:

20 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Пампаска трева или „Cortaderia” e многогодишно, тревисто растение с произход Аржентина и Южна Америка. Развива се като огромна туфа, достигаща 3-4м височина. Листната и маса е съставена от множество заострени, тесни листа в сребристо-зелен цвят (при докосването им са възможни болезнени порязвания). Обичайно Кортадерията цъфти на третата или четвъртата година от засаждането си, като това зависи от микроклимата. Цветовете и за изключително големи, забележителни в сребристо-бял или розов цвят. Позиционирани са в края на стеблата и насочени на горе. Подходяща е като единичен акцент или групово насаждение в по-големи градини.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане