Пампаска трева 'Розово перо'

Cortaderia selloana 'Pink feather'

3.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Пампаска трева „Розова“ или още Кордатерия „Pink feather“ е многогодишно, тревисто растение с произход Южна Америка. Обичайно се развива като гъста, голяма туфа с височина от 3м. Листната маса е съставена от стеснени, остри, особено дълги листа в пепеляво-зелен цвят. При директен контакт с тях, могат да причинят порязване. Цветовете на Пампаската трева се образуват през летните месеци, след 3-тата година. Те са събрани на дълги съцветия, разположени по края на дълги цветни дръжки, в розов цвят �� с пухкава текстура. Подходящ вид за озеленяване дори от начинаещи градинари, не изисква особени грижи, студоустойчива и непретенциозна към почвените условия.

Приблизителна височина в момента: 
20 - 40см
Присадено на
Височина до
3.5м
Диаметър до
Цъфтеж
VII - X
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-25°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Пампаска трева или „Cortaderia” e многогодишно, тревисто растение с произход Аржентина и Южна Америка. Развива се като огромна туфа, достигаща 3-4м височина. Листната и маса е съставена от множество заострени, тесни листа в сребристо-зелен цвят (при докосването им са възможни болезнени порязвания). Обичайно Кортадерията цъфти на третата или четвъртата година от засаждането си, като това зависи от микроклимата. Цветовете и за изключително големи, забележителни в сребристо-бял или розов цвят. Позиционирани са в края на стеблата и насочени на горе. Подходяща е като единичен акцент или групово насаждение в по-големи градини.

Често задавани въпроси за Пампаска трева 'Розово перо'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Еделвайс
Еделвайс
Leontopodium alpinum

8.99лв.

Продължи пазаруването

Количка

Top