Начало
Пълзяща хортензия

Пълзяща хортензия

Hydrangea anomala petiolaris

11.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Катерливата хортензия или “Hydrangea anomala petiolaris ”  е ценено, цъфтящо растение. Развива се под формата на катерещо-влачещ храст, достигащ височина от 5-6м при предоставена подходяща упора. Растежът му е умерен към бърз. Прихващането на Хортензията не наранява по никакъв начин повърхността, върху която се е прикрепила. Листната и маса е наситено зелен, характерна по форма и размер за стандартните хортензии. Цветовете може да се видят през летния сезон, като са малки, искрящо бели, събрани в полусферични, едри цветни глави. Цъфтежът е изключително обилен и впечатляващ. Видът предпочита за упора тухлени стени или големи дървета, като вирее добре на слънчеви и сенчести места, развива се бързо и с буен цъфтеж в леки, плодородни почви, добре понася наторяване с течни торове. Подходяща за покриване на стени, беседки, перголи и нежелани гледки.

Приблизителна височина в момента:
20 - 40см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

В какъв вид ще получа поръчаните Хортензии на контейнер?

Поръчаните Хортензии на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му най-често е 0.5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Колко време мога да съхранявам получените Хортензии на контейнер?

Всички Хортензии в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера би следвало да е с достатъчно слънчева светлина, но не директна.
Как да засадя получените Хортензии на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението, колкото по-дълбоко засадите Хортензията, толкова по-добре би се чувствала тя. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Изборът на място е от изключителна важност – трябва да осигурите на Хортензията достатъчно светлива, плодородна почва и поне 1 метър разстояние от други растения.

Поливане – повечето сортове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането, което след това трябва да е умерено.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Избягвайте торене по време на цъфтеж.

Подрязвайте през пролетта.

Поливайте умерено.

Избягвайте пресаждане на растението.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Температура
Поливане