Облепиха 'Пламенная' ♂

Hippophaе rhamnoides 'Plamiennaja'

7.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Облепиха „Пламеная“ е градински, декоративен храст. Развива се в разперена, неправилна форма с височина до около 6м. Растежът е с умерени темпове. Клонките са покрити с дървесна, сиво-кафява, леко напукана кора. Листната маса е съставена от множество, сиво-зелени листа с подобна на иглички форма, събрани по няколко броя на дръжка. Растението е двудомно, сорт „Пламеная“ от своя страна е мъжки представител, който не плододава, а служи за опрашител на други сортове, напр. „Нивелена“. Облепихата е често използвана в козметичната индустрия, подходяща и за декоративна растителност – изграждане на жив плет и групови насаждения.

Присадено на
Височина до
3.6м
Диаметър до
3.6м
Цъфтеж
III - IV
Плододаване
VIII-IX
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Облепиха или „Hippophae rhamnoides“ са вид многогодишни, цъфтящи растения от семейство „Миризливовърбови“, характерно срещани по морските брегове на Европа и Азия. Развива се като бодлив, широколистен храст с височина от 2 до 4м. Листата са със сребристо-зелена горна част, редуващи се и копиевидни. Растенията се делят на мъжки и женски, като се развиват засадени в близост едно до друго. Плодовете на женските растения са овални, в различни цветове, събрани на гроздове. Облепихите се използват често за жив плет и декорация в групи.

Често задавани въпроси за Облепиха 'Пламенная' ♂

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Пампаска трева 'Бяло перо'
Пампаска трева 'Бяло перо'
Cortaderia selloana 'White feather'

3.99лв.

Берберис 'Коринита'
Берберис 'Коринита'
Berberis thunbergii 'Coronita'

9.99лв.

Педимус
Педимус
Phedimus aizoon

2.99лв.

Къдрав лешник 'Конторта'
Къдрав лешник 'Конторта'
Corylus avellana 'Contorta'

39.99лв.

Джел
Джел
Ilex aquifolium

11.99лв.

Калифорнийски люляк
Калифорнийски люляк
Ceanothus thyrsiflorus Repens

8.99лв.

Хебе 'Пинокио'
Хебе 'Пинокио'
Hebe 'Pinocchio'

7.99лв.

Стипа 'Конска опашка'
Стипа 'Конска опашка'
Stipa tenuissima 'Pony tails'

5.99лв.

Продължи пазаруването

Количка