Облепиха 'Нивелена' ♀

Hippophae rhamnoides 'Nivelena'

7.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Облепиха „Нивелена“ е градински, декоративен храст. Развива се в разперена, неправилна форма с височина до около 6м. Растежът е с умерени темпове. Клонките са покрити с дървесна, сиво-кафява, леко напукана кора. Листната маса е съставена от множество, сиво-зелени листа с подобна на иглички форма, събрани по няколко броя на дръжка. Плодовете са малки, сферични, събрани на гроздове в оранжев цвят. Растението е двудомно, сорт „Нивелена“ от своя страна е женски представител, а подходящ за него опрашител е „Пламеная“. Облепихата е често използвана в козметичната индустрия, подходяща и за декоративна растителност – изграждане на жив плет и групови насаждения.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
3.6м
Диаметър до
3.6м
Цъфтеж
IV - V
Плододаване
VIII-IX
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Облепиха или „Hippophae rhamnoides“ са вид многогодишни, цъфтящи растения от семейство „Миризливовърбови“, характерно срещани по морските брегове на Европа и Азия. Развива се като бодлив, широколистен храст с височина от 2 до 4м. Листата са със сребристо-зелена горна част, редуващи се и копиевидни. Растенията се делят на мъжки и женски, като се развиват засадени в близост едно до друго. Плодовете на женските растения са овални, в различни цветове, събрани на гроздове. Облепихите се използват често за жив плет и декорация в групи.

Често задавани въпроси за Облепиха 'Нивелена' ♀

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top