Начало

Небесен бамбук ‘Огнена сила’

Небесен бамбук ‘Огнена сила’

Nandina domestica ‘Fire power’

17.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Небесен бамбук ‘Огнена сила“ е вид многогодишно, вечнозелено растение, което въпреки името си е всъщност близък родственик на Берберисите. Развива се под формата на компактен храст, достигащ височина от около 1м. Листната маса е съставена от заострени при върха, червеникаво-зелени листа, образуващи плътна маса. Есенната им окраска е в червено и оранжево. Цъфтежът е през лятото, представен от малки, бели цветчета събрани на гроздове. Последван през есента от множество дребни, сферични плодчета с ярко червен цвят. Видът предпочита слънчево местонахождение, дренирани и умерено влажни почви. Подходящ като акцент в озеленяването или за изграждане на ниски живи плетове.

Приблизителна височина в момента:

30 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Небесен Бамбук или „Nandina domestica“ е род широколистни, листопадни или вечнозелени храсти от семейство „Киселтрънови“. Развиват се под формата на невисоки храсти с размери 2м височина и около 1.5м широчина. Съставени от неразклонени, многобройни клонки, сгъстяващи се към върха. Младите листа са назъбени, в розов цвят през пролетта, листната маса като цяло е гъста, с дължина 10-15см. Цъфтежът е в началото на лятото, с бели цветчета с конусовидна форма, последван от червени плодове през есента. Използват се заради високата декоративна стойност на листата през есента, обичайно като единични насаждения.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане