Мента

Mentha piperita L.

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Мента или „Mentha piperita“ е многогодишно, тревисто растение познато по цял свят. Развива се под формата на ниско храстче с височина до 0.6м. Стъблата са зелени на цвят, жилави, започващи директно от земята. Листната маса е гъста, наситено зелена, съставена от множество листенца с различен размер, ясно видими жилки и яйцевидна форма. Ароматът на билката е наситен, характерен и обичан от хората. Намира множество приложения в приготвянето на ястия, десерти, коктейли и чай, заради множеството ползи, които носи за човешкия организъм.

Присадено на
Височина до
0.6м
Диаметър до
0.4м
Цъфтеж
VII - VIII
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-35°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност
Силна

Описание

Мента или „Mentha” е род атрактивни, вечнозелени храсти, срещани основно в Северния умерен пояс от семейство „Устноцветни“. Най-разпространени са около 9 вида. Растежът му е умерен, като може да е под формата на малък полухраст. Обичайно достига височина до 60см. Зеленината е съставена от едри, тревисто зелени, продълговати, силно назъбени листа с невероятен аромат. Цъфтежът е през лятото с множество дребни, звездовидни, лилаво-сини цветчета. Растенията от този род са изключително ароматни. Често използвани както в кулинарията, така и в народната медицина, заради множеството ползи за човешкото здраве.

Често задавани въпроси за Мента

В какъв вид ще получа поръчаните билки? • На контейнер - Поръчаните билки на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Колко време мога да съхранявам получените билки? • На контейнер - Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. Кога да засадя получените билки? • Растенията на контейнер, бихте могли да засадите през целия сезон – от пролетта до късна есен. Ние препоръчваме да избягвате най-студените зимни дни и летните горещини. Как да засадя получените билки? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Същинско засаждане /за растения на контейнер/ – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените билки? • Поливайте редовно, особено през летните месеци. • Почиствайте от изсъхнали и болни клонки и листа. • Подрязвайте ниско през есента. • Торете веднъж годишно с подходяща тор. • Почиствайте околното пространство от плевели.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Цитисус 'Албус'
Цитисус 'Албус'
Cytisus × praecox 'Albus'

7.99лв.

Калифорнийски люляк
Калифорнийски люляк
Ceanothus thyrsiflorus Repens

8.99лв.

Педимус
Педимус
Phedimus aizoon

2.99лв.

Симфоникарпус
Симфоникарпус
Symphoricarpos albus

4.99лв.

Aукуба 'Вариегата'
Aукуба 'Вариегата'
Aucuba 'Variegata'

9.99лв.

Джел 'Сребърна Кралица'
Джел 'Сребърна Кралица'
Ilex aquifolium 'Silver Queen'

49.99лв.

Евонимус 'Изумрудено злато'
Евонимус 'Изумрудено злато'
Euonymus fortunei 'Emerald 'n' gold'

5.99лв.

Продължи пазаруването

Количка