Мащерка

Thyme vulgaris

3.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Мащерка или “Thyme vulgaris” е многогодишно, тревисто растение познато по цял свят. Развива се под формата на ниско храстче с височина до 0.4м. Стъблата са зелени на цвят, жилави, започващи директно от земята. Листната маса е гъста, наситено зелена, съставена от множество изключително дребни листенц, с форма подобна на иглички и наситено, тревисто-зелен цвят. Ароматът на билката е наситен, характерен и обичан от хората. Намира множество приложения в приготвянето кулинарни изделия и чай, заради множеството ползи, които носи за човешкия организъм.

Присадено на
Височина до
0.3м
Диаметър до
0.3м
Цъфтеж
V-X
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-25°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Мащерка или „Thyme vulgaris“ е род многогодишни, тревисти ароматни растения или малки храсти, наброяващ около 350 вида от семейство „Устноцветни“. Срещат се в Европа, Северна Америка и Азия. На височина се развиват средно до около 40см. Листната маса е съставена от дребни, елипсовидни, тъмнозелени и лъскави листа. Цъфтежът е от мънички лилави цветове, с чашкоподобна форма и до 5-6 венчелистчета. Растенията от този род са изключително ароматни. Често използвани както в кулинарията, така и в народната медицина, заради множеството ползи за човешкото здраве.

Често задавани въпроси за Мащерка

В какъв вид ще получа поръчаните билки? • На контейнер - Поръчаните билки на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Колко време мога да съхранявам получените билки? • На контейнер - Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. Кога да засадя получените билки? • Растенията на контейнер, бихте могли да засадите през целия сезон – от пролетта до късна есен. Ние препоръчваме да избягвате най-студените зимни дни и летните горещини. Как да засадя получените билки? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Същинско засаждане /за растения на контейнер/ – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените билки? • Поливайте редовно, особено през летните месеци. • Почиствайте от изсъхнали и болни клонки и листа. • Подрязвайте ниско през есента. • Торете веднъж годишно с подходяща тор. • Почиствайте околното пространство от плевели.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Пъстролистен дрян
Пъстролистен дрян
Cornus alba 'Elegantissima'

8.99лв.

Джел 'Златен Крал'
Джел 'Златен Крал'
Ilex x altaclerensis 'Golden Кing'

17.99лв.

Пиерис японика 'Купидон'
Пиерис японика 'Купидон'
Pieris japonica 'Cupido'

9.99лв.

Пампаска трева 'Розово перо'
Пампаска трева 'Розово перо'
Cortaderia selloana 'Pink feather'

3.99лв.

Пираканта 'Солей Д'Ор'
Пираканта 'Солей Д'Ор'
Pyracantha 'Soleil D'Or'

7.99лв.

Физокарпус 'Диаболо'
Физокарпус 'Диаболо'
Physocarpus opulifolius 'Diabolo'

3.99лв.

Котонеастър хоризонталис 'Вариегатус'
Котонеастър хоризонталис 'Вариегатус'
Cotoneaster horizontalis 'Variegatus'

4.99лв.

Хебе 'Пинокио'
Хебе 'Пинокио'
Hebe 'Pinocchio'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка