Малина 'Златна кралица'

Rubus idaeus 'Golden queen'

8.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Малина „Златна кралица“ е целогодишен есенен сорт. Храстът достига на височина до 1,2м. Отличава се със студоустойчивост (издържа до -29 C), непретенциозност към почвата и високия си добив -един храст осигурява между 6-8 кг. плодове.
Листата на малина "Златна кралица" са средно големи с наситено зелен цвят, леко набръчкани.
Растението цъфти през месеците април-май в бели цветове.
Плодовете на „Златна кралица“ малина са едри, между 1-3 см. в диаметър със средна тежест около 4 гр., с кръгла до конусовидна форма. Привличат погледа със своя красив жълто-оранжев цвят. Лесно се отделят от дръжките си. На вкус са много сладки и сочни. Зреят от юли до септември на два пъти. Тъй като плодовете на малина "Златна кралица" се нараняват лесно при транспортиране, се препоръчва те да се консумират бързо.

Приблизителна височина в момента: 
50 - 60см
Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
Цъфтеж
VI - VIII
Плододаване
VII-IX
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-35°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Малината (на лат.Rubus ideaus) е многогодишно, широколистно културно или диво храстовидно растение от разред Розоцветни, достигащо височина до 2м. Расте бързо, с жилави стебла, покрити с множество бодли.Растението е медоносно, устойчиво и непретенциозно.
Листната маса е съставена от нечифтоперести листа в тревисто зелен цвят. По стъблото има много пъпки, от които разцъфтяват дребни бели медоносни цветчета, събрани в гроздовидни съцветия.
Цъфти последователно- първо се появяват цветчетата на върха, а след тях и останалите в посока от горе надолу. Нейните бели цветове са изключително привлекателни за пчелите.
Плодовете на малината са от средни до едри, с много добри вкусови качества, изключително подходящи както за свежа консумация, така и за различни видове преработка. Цветовете на плодовете зависят от сорта – варират от жълто, светло червено до виолетово. Според една древногръцка легенда, в миналото плодовете на малините били бели, но когато сестрата на младия Зевс решила да го лекува с тях и посегнала да ги откъсне, без да иска се убола на храста и ги изцапала с кръв, след което те останали червени.

Често задавани въпроси за Малина 'Златна кралица'

Полезни съвети и въпроси: В какъв вид ще получите поръчаните от Вас малини "Златна кралица"? • В контейнер – малините ще бъдат засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л., като всяко едно растение ще е в отделен съд. Кога можете да засадите малина "Златна кралица" ? • Бихте могли да засадите растението през пролетта от март до май или през есенния период- от август до октомври. И в двата случая ще получите отлични резултати. Колко време бихте могли да съхранявате получените малини "Златна кралица" преди да ги засадите? • В контейнер – може да отглеждате малините в контейнера, в които сте ги получили до момента, в който самият той не стане твърде малък за растенията. Как да засадите малина "Златна кралица"? • Като за начало подберете слънчево или полусенчесто място с богата на хумус почва. Засаждането се извършва по лентов или храстов метод като растенията следва да бъдат на разстояние от 70-100 см. едно от друго. Междуредовото пространство трябва да е около 2,5-3м. • Желателно е предварително да сте обработили почвата с тор, но може да направите това и по време на самото засаждане. • Подрежете всички болни или изсъхнали корени на растението и го поставете във вода за няколко часа. • . Засаждането само по себе си е стандартно, изкопавате дупка двойно по-широка от контейнера, насипвате с плодородна почва на дъното и поставяте растението в нея. • Поливайте редовно растението. • Подрязвайте слабите клони, за да подсилите растежа му. • Връзвайте храстите ако от тежестта на плодовете започнат да се накланят към земята. • Подхранвайте и мулчирайте растението според нуждите.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Логанбери
Логанбери
Rubus × loganobaccus

9.99лв.

Обикновен глог
Обикновен глог
Crataegus monogyna

5.99лв.

Майска боровинка 'Зойка'
Майска боровинка 'Зойка'
Lonicera caerulea 'Zojka'

9.99лв.

Киви 'Исай'
Киви 'Исай'
Actinidia argumentta 'Issai'

9.99лв.

Годжи Бери
Годжи Бери
Lycium barbarum

3.99лв.

Киви 'Уейки'®
Киви 'Уейки'®
Actinidia argumentta 'Weiki'®

7.99лв.

Тайбери 'Медана'
Тайбери 'Медана'
Rubus fruticosus x R. idaeus 'Medana'

9.99лв.

Последно разгледани

Червена боровинка 'Пилгрим'
Червена боровинка 'Пилгрим'
Vaccinium macrocarpon 'Pilgrim'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка