Малина 'Наследство'

Rubus idaeus 'Heritage'

1.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Малина „Наследство“ е целогодишен, устойчив, американски сорт. Достига на височина от 1.5-2м. Сортът е студоустойчив, непретенциозен към почвата и трудно податлив към болести. При по чести поливки и редовно наторяване увеличава добива, а плодовете нарастват. Растението е медоносно и от един храст може да получите между 3-5 кг. плодове.
Листата са тъмнозелени, набръчкани и с продълговата форма, насочени към ръба.
Цъфти в периода на месеците април-май.
Плодовете на „Наследство“ са средни по размер (всеки един тежи около 4 гр.). Имат тъмно червен цвят и правилна конусовидна форма. Отделят се лесно от дръжката си, вкусът им е сладък, с лека киселинност, а текстурата мека и сочна. Плодовете от пролетната реколта зреят в края на юни, а от лятно-есенната - около второто десетдневие на август. Беритбата им продължава до края на септември месец.

Присадено на
Височина до
1.8м
Диаметър до
1.2м
Цъфтеж
III - IV
Плододаване
VII-X
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Малината (на лат.Rubus ideaus) е многогодишно, широколистно културно или диво храстовидно растение от разред Розоцветни, достигащо височина до 2м. Расте бързо, с жилави стебла, покрити с множество бодли.Растението е медоносно, устойчиво и непретенциозно.
Листната маса е съставена от нечифтоперести листа в тревисто зелен цвят. По стъблото има много пъпки, от които разцъфтяват дребни бели медоносни цветчета, събрани в гроздовидни съцветия.
Цъфти последователно- първо се появяват цветчетата на върха, а след тях и останалите в посока от горе надолу. Нейните бели цветове са изключително привлекателни за пчелите.
Плодовете на малината са от средни до едри, с много добри вкусови качества, изключително подходящи както за свежа консумация, така и за различни видове преработка. Цветовете на плодовете зависят от сорта – варират от жълто, светло червено до виолетово. Според една древногръцка легенда, в миналото плодовете на малините били бели, но когато сестрата на младия Зевс решила да го лекува с тях и посегнала да ги откъсне, без да иска се убола на храста и ги изцапала с кръв, след което те останали червени.

Често задавани въпроси за Малина 'Наследство'

strong>Полезни съвети и въпроси: В какъв вид ще получите поръчаната от Вас малина "Наследство"? • На гол корен – растенията, поръчани на гол корен ще получите опаковани в дишаща торбичка заедно с малко количество почва. Това помага на коренчетата да пристигнат при вас свежи и готови за засаждане. • В контейнер – малините "Наследство" ще бъдат засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л., като всяко едно растение ще е в отделен съд. Кога можете да засадите малина "Наследство"? • Най-подходящите периоди за засаждане на сорта са есен или пролет. Според някои градинари най-доброто време за това е есентта, тъй като тогава разсадът ще може да укрепне по-добре и да устои на зимните студове. Колко време бихте могли да съхранявате получените малини "Наследство" преди да ги засадите? • На гол корен – Препоръваме Ви да ги засадите до 3-4 дни след получаване, но може да ги съхранявате до няколко месеца, при условие, че не разпечатвате оригиналната опакова и я държите на студено напр. в хладилник. • В контейнер – може да отглеждате ягодите в контейнера, в които сте ги получили до момента, в който самият той не стане твърде малък за растенията. Как да засадите малина "Наследство"? • Първата Ви задача е да изберете и поддготвите мястото. Слънчева зона с рохкава почва, без застояла вода по нея би била най-подходяща за целта. Подготовката на мястото се състои в почистване от всички плевели, камъни и пр. Прекопайте и изкопайте дупка с размер два пъти по-голям от този на кореновата система. Ако засаждате няколко растения, се препоръчва да се спазва разстояние между редовете от около 150 см, а между дупките - 70 см • Обогатете с 10-сантиметров слой компост (от торфен мъх, нарязани отпадъци от лимонови дървета, игли и дъбови листа) или отлежал тор няколко седмици преди засаждането. .• Подготовка на посадъчния материал – разопаковайте внимателно кореновата система като отстраните стреч фолиото и стърготините. Подрежете всички твърде дълги, изсъхнали или счупени корени, така че дължината им да остане около 30см. Поставете разсада във вода за няколко часа,покривайки с нея цялата коренова система. • След като сте подготвили добре мястото и посадъчния материал е време за същинско засаждане. Поставете всеки корен в предварително изкопаната дупка, като се стараете той е да е центъра, да е вертикален и корените да са разпределени равномерно около стеблото. Засипете внимателно с пръст и тръмбовайте леко около основата. Полейте обилно с вода след засаждането. Как да се грижите за малина "Наследство" след засаждане? • Поливайте растението редовно. • Наторявайте периодично с подходящ тор. • Връзвайте храста според нуждите. • Отстранявайте своевременно всички болни и изсъхнали листа, клонки и нежелани издънки. • Провеждайте превантивни мерки за борба с вредните насекоми и болести. • Подгответе заслони за малината през зимата.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Логанбери
Логанбери
Rubus × loganobaccus

9.99лв.

Тайбери 'Медана'
Тайбери 'Медана'
Rubus fruticosus x R. idaeus 'Medana'

9.99лв.

Малина 'Черно бижу'
Малина 'Черно бижу'
Rubus occidentalis 'Black jewel'

8.99лв.

Канадска боровинка 'Северна линия'
Канадска боровинка 'Северна линия'
Amelanchier alnifolia 'Northline'

10.99лв.

Обикновен глог
Обикновен глог
Crataegus monogyna

5.99лв.

Малина 'Люлин'
Малина 'Люлин'
Rubus Ideaus 'Luylin'

1.99лв.

Канадска боровинка 'Принц Уилиям'
Канадска боровинка 'Принц Уилиям'
Amelanchier canadensis 'Prince William'

10.99лв.

Ягода 'Скала'
Ягода 'Скала'
Fragaria x ananassa 'Scala'

0.59лв.

Последно разгледани

Червено френско грозде
Ribes rubrum

2.49лв.

Цариградско грозде 'Инвикта'
Цариградско грозде 'Инвикта'
Ribes uva-crispa 'Invicta'

4.99лв.

Къпина 'Без бодли'
Rubus fruticosus 'Thornfree'

2.99лв.

Продължи пазаруването

Количка