Начало

Майска боровинка ‘Зойка’

Майска боровинка ‘Зойка’

Lonicera caerulea ‘Zojka’

9.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Майска боровинка „Zojka” представлява широколистен, листопаден храст с размер 1.8м височина и 1м. широчина. Произхожда от Източен Сибир, а самият сорт е селектиран в Полша.За него е характерно това, че е студоустойчив, непретенциозен към почвата и предлага добър добив.Листната маса е матово зелена, с овално елиптична форма.Цветовете са многобройни, камбанковидни . Появяват се в началото на лятото.Плодовете са продълговати, издължени, средно големи, наподобяващи по формата си на ягоди. Нюансът им е от светлосин до син цвят. Месото е сочно, с леко кисел вкус и отличителен аромат. Зреят в края на лятото и са изключително полезни за човешкото здраве.

Приблизителна височина в момента:

40 – 60см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Майската боровинка или lonicera caerulea e вид от семейство Caprifoliaceae (сем. Бъзови). Растенията от този вид представляват листопадни храсти с височина до около 1-1.5м и ширина – 1м., изключително студоустойчиви до -40С. Листната им маса е съставена от елиптични, овални, матово зелени листа с дължина до 5см. Цветчетата им са многобройни, разположени в пазвите на листата, формата им е камбанковидна, а на цвят обичайно за жълтеникави. Храстът не е с особено ефектен цъфтеж, рядко се използва с декоративна цел. Плодовете му са ядливи, с отличителен сладък вкус, в синьо-виолетов цвят. По форма са издължени, продълговати, средно големи ягоди. Вкусът им е сладко-кисел, а съдържанието им изобилства от полезни вещества. Майските боровинки са сравнително лесни за отглеждане, дори и от начинаещи градинари.

В какъв вид ще получа поръчаните малини/тайбери/логанбери?

На гол корен – ягодите поръчани на гол корен ще получите опаковани в дишаща торбичка заедно с малко количество почва. Това помага на коренчетата да пристигнат при вас свежи и готови за засаждане.

В контейнер – боровинките поръчани в контейнер ще получите засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л. Във всеки съд получавате по едно растение.
Колко време мога да съхранявам получите малини/тайбери/логанбери преди да ги засадя?

На гол корен – може да съхраняване получените растения на гол корен до 7-10дни, като не разпечатвате оригиналната опакова и ги държите на хладно.

В контейнер – може да отглеждате растенията в контейнера, в които сте ги получили до момента, в който самият той не стане твърде малък.
Кога да засадя малини/тайбери/логанбери?

Бихте могли да засадите растенията през есента или през пролетта. Като и в двата случая ще получите отлични резултати.
Как да засадя малини/тайбери/логанбери?

В домашни условия ние препоръчваме да засадите растенията в лека, хумусна почва, разположени на слънце до шарена сянка. Засаждането само по себе си е стандартно, изкопавате дупка двойно по-широка от контейнера, насипвате с плодородна почва на дъното и поставяте растението. Разстоянието между отделните корени трябва да е не по-малко от 1м, като се има предвид и възрастта на растенията.

Препоръчваме да подберете различни сортове, така че плододаването им да покрие целия сезон.
Как да се грижа за малини/тайбери/логанбери след засаждане?

Поливайте редовно до прихващане.

Отстранете всички неприхванали се корени.

Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане