Махония

Mahonia bealei

15.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Махония „Bealei“ е вид вечнозелен, декоративен, цъфтящ храст, тясно свързан с род „Берберис“. Темпът на развитие обичайно е умерен, като достигат височина от около 1м. Листната маса е съставена от назъбени, бодливи, лъскави и тъмнозелени листа, като през зимата се обагрят в пурпурно. При много ниски температури е възможно да почернеят и опадат. Цъфтежът на Махонията е пролетен, представлява множество от дребни цветчета, с различни цветове според вида. Последвани от дребни, сферични плодове – абсолютно неядливи, причиняващи отравяне. Видът е устойчив на минусови температури, не е претенциозен към мястото на засаждане, но предпочита леки, дренирани, плодородни почви и умерена влажност. Подходящи са за декоративни групови насаждения или единични акценти.

Присадено на
Височина до
3.6м
Диаметър до
Цъфтеж
II - IV
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-35°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Махония или „Mahonia“ е род събиращ в себе си вечнозелени храсти и рядко ниски дървета с произход Азия. Наброява около 70 вида, като са тясно свързани с род „Берберис“. Достигат височина от около 1м. Листната им маса е съставена от назъбени, бодливи, лъскави и тъмнозелени листа, като през зимата се обагрят в пурпурно. При много ниски температури е възможно да почернеят и опадат. Цъфтежът на Махониите е пролетен, представлява множество от дребни цветчета, с различни цветове според вида. Последвани от дребни, сферични плодове – абсолютно неядливи, причиняващи отравяне. Подходящи са за декоративни групови насаждения или единични акценти.

Често задавани въпроси за Махония

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Берберис 'Коринита'
Берберис 'Коринита'
Berberis thunbergii 'Coronita'

9.99лв.

Пампаска трева 'Бяло перо'
Пампаска трева 'Бяло перо'
Cortaderia selloana 'White feather'

3.99лв.

Котонеастър хоризонталис 'Вариегатус'
Котонеастър хоризонталис 'Вариегатус'
Cotoneaster horizontalis 'Variegatus'

4.99лв.

Берберис 'Зелен килим'
Берберис 'Зелен килим'
Berberis thunbergii 'Green carpet'

7.99лв.

Мента
Мента
Mentha piperita L.

4.99лв.

Котонеастър дамери
Котонеастър дамери
Cotoneaster dammeri

4.99лв.

Аукуба 'Пепър спот'
Аукуба 'Пепър спот'
Aucuba 'Pepper spot'

9.99лв.

Последно разгледани

Продължи пазаруването

Количка