Начало

Люляк ‘Знамето на Ленин’

Люляк ‘Знамето на Ленин’

Syringa vulgaris ‘Znamya Lenina’

СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО

10.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Люляк „Знамето на Ленин“ е изключителен, обичан, руски сорт. Достига височина 3м. Предпочита слънчеви места и умерена влажност. Студоустойчив и издръжлив на външни влияния. Устойчив и на опадване на цвета по време на цъфтеж. Листната маса е съставена от големи, широки, овални, заострени, тъмнозелени листа през цялата година.
Цъфтежът е през месеците май-юни, като е обилен и невероятно ароматен. Цветовете са големи 2-2.5см, събрани в съцветия с конична форма, идеални за рязан цвят. Пъпките са по-скоро тъмно виолетови, разцъфващи в червено-лилави цветове.

Приблизителна височина в момента:

30 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Люлякът „Syringa Vulgaris“ е декоративен листопаден храст от семейство Oleaceae, произходът му е свързва с Персия, но е широко разпространен из цяла Европа и Азия. Цъфти от началото на май като отделни сортове цъфтят чак до края на юли с ароматни, подобни на гроздове цветове, най-често в различни оттенъци на виолетовото, но също в бяло, розово, жълто. Доста е издръжливо на студове, суша и болести, но все пак се развива най-добре на добре осветени терени с леки, дренирани почви.

В какъв вид ще получа поръчаните Люляци на контейнер?

Поръчаните на контейнер Люляци ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му най-често е 0.5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
В какъв вид ще получа поръчаните Люляци на пакетиран корен?

Поръчаните на пакетиран корен Люляци ще получите опаковани на снопче във влажен субстрат (стърготини) и завити в стреч фолио. Това ще даде възможност на растението да се запази свежо по време на транспорта.
Колко време мога да съхранявам получените Люляци на пакетиран корен?

Така получени растенията бихте могли да съхраняване на хладно място, без да бъдат разопаковани в рамките на 7 до 10дни.
Колко време мога да съхранявам получените Люляци на контейнер?

Всички Люляци в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.
Как да засадя получените Люляци на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с изискванията на Люляка.

Изборът на място е от изключителна важност – трябва да осигурите на Люляка достатъчно светлива, рехава почва, не прекалена влажност и достатъчно пространство да се развива.

Поливане – повечето сортове обичайно имат нужда от редовно поливане през пролетта и лятото.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да засадя получените Люляци на гол корен?

Засаждането е аналогично с това на растения в контейнер, разликата е, че преди засаждане трябва да разопаковате разсада от фолиото, да подрежете всички изсъхнали, твърде дълги или счупени корени и по желание да го поставите във вода за няколко часа.
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Мулчирайте около основата.

Подрязвайте през пролетта и есента.

Поливайте редовно.

Почиствайте от прецъфтелите цветове.

Наторявайте с тор за цъфтящи през пролетта и есента.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Ароматност

Изложение

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане