Люляк 'Красотата на Москва'

Syringa vulgaris 'Beauty of Moscow'

11.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Люляк „Красотата на Москва“ е изключителен, популярен, руски сорт. Достига височина 3.5м. Предпочита слънчеви места и умерена влажност. Студоустойчив и издръжлив на външни влияния, вредители и болести. Устойчив и на опадване на цвета по време на цъфтеж. Листната маса е съставена от големи, широки, със сърцевидна форма, синьо-зелени листа през цялата година. Цъфтежът е през месеците май-юни, като е обилен и невероятно ароматен. Цветовете са големи, събрани в съцветия, идеални за рязан цвят. Пъпките са розови, разцъфващи в двойни цветчета в бяло с нотки на розово.

Приблизителна височина в момента: 
30 - 40см
Присадено на
Височина до
3.5м
Диаметър до
2.7м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност
Силна

Описание

Люлякът „Syringa Vulgaris“ е декоративен листопаден храст от семейство Oleaceae, произходът му е свързва с Персия, но е широко разпространен из цяла Европа и Азия. Цъфти от началото на май като отделни сортове цъфтят чак до края на юли с ароматни, подобни на гроздове цветове, най-често в различни оттенъци на виолетовото, но също в бяло, розово, жълто. Доста е издръжливо на студове, суша и болести, но все пак се развива най-добре на добре осветени терени с леки, дренирани почви.

Често задавани въпроси за Люляк 'Красотата на Москва'

Какво е растение на гол корен?
• Щом поръчате избраните растения на гол корен те пристигат при вас не в саксия с почва, а с увити в стреч фолио и влажен субстрат (стърготини) корени. Това позволява запазване на растението в свеж вид по време на транспорта. От друга страна ни позволява да поддържаме по ниски цени (не заплащате за контейнер, почва, отглеждане на контейнерно растение) и не на последно място цената за доставка за вас е доста по-ниска.

Какво да направя щом получа своите растения на гол корен?
• Щом получите поръчаните растения на гол корен пред вас има няколко варианта:
• Да ги засадите веднага в градината (ако метеорологичните условия позволяват това);
• Да ги съхранявате кратък период от време (до 7дни) в оригиналната опакова на хладно и влажно място;
• Да засадите в контейнер/саксия до посаждането в земята (например през зимата, при желание за пролетно засаждане).

Как да засадя растения получени на гол корен?
• Директно засаждане в земята:
Извадете растенията от оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините), потопете посадъчния материал в кофа с вода, така че тя да покрие добре корена и малка част от стеблото. Оставете така за поне 2 часа, но не повече от 12. След изтичане на това време подгответе мястото за засаждане.  Изкопайте дупка с подходящ размер, налейте вода и изчакайте да се отцеди, това помага на почвата да се утай, поставете растението вътре, като разпределите корените равномерно около него.

Предимства на засаждането директно в градината:
• Вашето растение се приспособява към микроклимата на мястото, на което ще го отглеждате.
• Влагате усилия в засаждане само веднъж.
• Засаждане в контейнер/саксия:
Ако сте закупили растенията в неподходящо за засаждане време (например през зимата) или просто имате желание бихте могли първоначално да ги засадите в контейнер. Като начало извадете растението от оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините), потопете посадъчния материал в кофа с вода, така че тя да покрие добре корена и малка част от стеблото. Оставете така за поне 2, но не повече от 12 часа. Подберете контейнер с оптимален размер. Първата стъпка от същинското засаждане на вашите растения в саксия е да покриете дъното с равни част почва и перлит. Преди да поставите растението в контейнера подрежете изсъхналите, счупени и твърде дълги корени. Позиционирайте го в саксията като разпределите корените равномерно около него и засипете с пръст до мястото на присъда.

Предимства на засаждането в контейнер:

• Не е обвързано с метеорологичните условия.

• Други растения не биха могли да засегнат растежа и развитието.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Люляк 'Азинкрутска красавица' 2
Люляк 'Азинкрутска красавица'
Syringa vulgaris 'Agincourt beauty'

9.99лв.

Продължи пазаруването

Количка