Люляк 'Карпе дием'®

Syringa vulgaris 'Carpe Diem'®

10.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Люляк „Карпе Дием“ е изключителен, предпочитан сорт. Достига височина 3м. Предпочита слънчеви места и умерена влажност. Студоустойчив и издръжлив на външни влияния. Устойчив и на опадване на цвета по време на цъфтеж. Листната маса е съставена от големи, широки, овални, заострени, зелени листа.
Цъфтежът е през месеците май-юни, като е обилен и невероятно ароматен, което го прави подходящ за рязан цвят. Цветовете са големи, събрани в съцветия. Окраската му е изключително интересна – лилав цвят по периферията и бяло розов в центъра, който придава особен блясък след разцъфване.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност
Силна

Описание

Люлякът „Syringa Vulgaris“ е декоративен листопаден храст от семейство Oleaceae, произходът му е свързва с Персия, но е широко разпространен из цяла Европа и Азия. Цъфти от началото на май като отделни сортове цъфтят чак до края на юли с ароматни, подобни на гроздове цветове, най-често в различни оттенъци на виолетовото, но също в бяло, розово, жълто. Доста е издръжливо на студове, суша и болести, но все пак се развива най-добре на добре осветени терени с леки, дренирани почви.

Често задавани въпроси за Люляк 'Карпе дием'®

В какъв вид ще получа поръчаните Люляци на контейнер? • Поръчаните на контейнер Люляци ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му най-често е 0. 5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. В какъв вид ще получа поръчаните Люляци на гол корен? • Поръчаните на гол корен Люляци ще получите опаковани на снопче във влажен субстрат (стърготини) и завити в стреч фолио. Това ще даде възможност на растението да се запази свежо по време на транспорта. Колко време мога да съхранявам получените Люляци на гол корен? • Така получени растенията бихте могли да съхраняване на хладно място, без да бъдат разопаковани в рамките на 7 до 10дни. Колко време мога да съхранявам получените Люляци на контейнер? • Всички Люляци в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. Как да засадя получените Люляци на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с изискванията на Люляка. • Изборът на място е от изключителна важност – трябва да осигурите на Люляка достатъчно светлива, рехава почва, не прекалена влажност и достатъчно пространство да се развива. • Поливане – повечето сортове обичайно имат нужда от редовно поливане през пролетта и лятото. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да засадя получените Люляци на гол корен? • Засаждането е аналогично с това на растения в контейнер, разликата е, че преди засаждане трябва да разопаковате разсада от фолиото, да подрежете всички изсъхнали, твърде дълги или счупени корени и по желание да го поставите във вода за няколко часа. Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Мулчирайте около основата. • Подрязвайте през пролетта и есента. • Поливайте редовно. • Почиствайте от прецъфтелите цветове. • Наторявайте с тор за цъфтящи през пролетта и есента.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Японска дюля 'Червена радост'
Японска дюля 'Червена радост'
Chaenomeles japonica 'Red joy'

7.99лв.

Хортензия 'Розов Диамант'
Хортензия 'Розов Диамант'
Hydrangea paniculata 'Pink Diamond'

8.99лв.

Спирея 'Майски сняг'
Спирея 'Майски сняг'
Spiraea X vanhouttei

3.99лв.

Астра 'Царски рубин'
Aster novi-belgii 'Royal Ruby'

3.99лв.

Сибирски ирис 'Розово парфе'
Сибирски ирис 'Розово парфе'
Iris Sibirica 'Pink Parfait'

6.99лв.

Божур 'Сара Бернхард'
Paeonia lactiflora 'Sarah Bernhardt'

11.99лв.

Японска спирея
Японска спирея
Spirea Jасaponica

4.99лв.

Последно разгледани

Къпина 'Без бодли'
Rubus fruticosus 'Thornfree'

2.49лв.

Абелия 'Конти'
Абелия 'Конти'
Abelia x Grandiflora 'Conti'

11.99лв.

Отгледани рози
Засадени в 25л саксия с конструкция

39.99лв.

Продължи пазаруването

Количка