Лоза винена 'Мерло' в контейнер

Vitis vinifera 'Merlot'

9.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на винените сортове лози могат да бъдат с от ранен до късен период на зреене и различна устойчивост на външни влияния. Обичайно са сравнително дребни, с висока захарност, тънка кожица. Могат да бъда бели или червени, в зависимост от сорта, но общото при всички е, че са изключително използвани за преработка в различни видове вина.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Лиана
Диаметър до
Плододаване
10-15.IX
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лоза сорт „Мерло“ е висококачествен, късен, червен, винен сорт с произход Франция. В България е разпространен главно в Южния лозарски район, където развива най-добре своите ценни стопански качества. Отличава се със среден растеж, висока родовитост и среден добив. Едногодишните леторасти узряват много добре. Добивът от лоза е в границите на 4 – 5 кg. Склонен е към изресяване, особено в години с неблагоприятни условия през периода на цъфтежа. Сорт „Мерло“ е чувствителен на гъбните болести – мана и оидиум, а гроздето има задоволителна устойчивост на сиво гниене. Чувствителен е на ниски зимни температури. Гроздовете са средно големи, конични, крилати, от полусбити до рехави. Средното тегло варира по години от 80 g до 150 g.

Зърната са дребни на размер, с почти сферична форма. Кожицата е тъмно-синя, с обилен восъчен налеп, дебела, еластична. Консистенцията е сочна, а вкусът им е хармоничен.
Зрее през втората половина на септември.
Подходящ за производство на качествени червени вина. То му натрупва достатъчно количество захари, като запазва добра титруема киселинност –Червените сухи вина са тъмно обагрени, екстрактивни, с интензивен плодов аромат, високоалкохолни, хармонични. Те по-бързо съзряват в сравнение на „Каберне совиньон“ и са годни за консумация след по-кратък срок на отлежаване.

 

Често задавани въпроси за Лоза винена 'Мерло' в контейнер

В какъв вид ще получа поръчанoто растение на контейнер?

• Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.

Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

• По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Продължи пазаруването

Количка

Top