Начало

Лоза винена ‘Мерло’ в контейнер

Лоза винена ‘Мерло’ в контейнер

Vitis vinifera ‘Merlot’

9.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на винените сортове лози могат да бъдат с от ранен до късен период на зреене и различна устойчивост на външни влияния. Обичайно са сравнително дребни, с висока захарност, тънка кожица. Могат да бъда бели или червени, в зависимост от сорта, но общото при всички е, че са изключително използвани за преработка в различни видове вина.

Приблизителна височина в момента:

20 – 30см

Описание

Доставка

Лоза сорт „Мерло“ е висококачествен, късен, червен, винен сорт с произход Франция. В България е разпространен главно в Южния лозарски район, където развива най-добре своите ценни стопански качества. Отличава се със среден растеж, висока родовитост и среден добив. Едногодишните леторасти узряват много добре. Добивът от лоза е в границите на 4 – 5 кg. Склонен е към изресяване, особено в години с неблагоприятни условия през периода на цъфтежа. Сорт „Мерло“ е чувствителен на гъбните болести – мана и оидиум, а гроздето има задоволителна устойчивост на сиво гниене. Чувствителен е на ниски зимни температури. Гроздовете са средно големи, конични, крилати, от полусбити до рехави. Средното тегло варира по години от 80 g до 150 g.

Зърната са дребни на размер, с почти сферична форма. Кожицата е тъмно-синя, с обилен восъчен налеп, дебела, еластична. Консистенцията е сочна, а вкусът им е хармоничен.
Зрее през втората половина на септември.
Подходящ за производство на качествени червени вина. То му натрупва достатъчно количество захари, като запазва добра титруема киселинност –Червените сухи вина са тъмно обагрени, екстрактивни, с интензивен плодов аромат, високоалкохолни, хармонични. Те по-бързо съзряват в сравнение на „Каберне совиньон“ и са годни за консумация след по-кратък срок на отлежаване.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Температура

Поливане