Лоза винена 'Мавруд' в контейнер

Vitis vinifera 'Mavrud'

9.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на винените сортове лози могат да бъдат с от ранен до късен период на зреене и различна устойчивост на външни влияния. Обичайно са сравнително дребни, с висока захарност, тънка кожица. Могат да бъда бели или червени, в зависимост от сорта, но общото при всички е, че са изключително използвани за преработка в различни видове вина.

 

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Лиана
Диаметър до
Плододаване
10-15.IX
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лоза сорт „Мавруд“ е късен, червен винен сорт грозде. Има среден растеж, средна родовитост и среден добив. Добивът е около 1800-2000кг от дка. Развива се добре на дълбоки, леки, хумусно-карбонатни почви на хълмисти терени. Сравнително устойчив е на суша, студ и сиво гниене.
Гроздовете са големи, конични, крилати, полу-сбити, между 300-400гр.
Зърната са дребни около 2г., сферични, синьо-черни с изобилен налеп. Ципата е дебела, жилава. Месото е сочно, с хармоничен вкус. Дръжката е средно дълга и тънка.
Вкус - хармоничен, приятно мискетов.
Зрее през първата половина на октомври. Подходящ за производство на висококачествени червени трапезни и десертни вина, които развиват качествата си при стареене.

Често задавани въпроси за Лоза винена 'Мавруд' в контейнер

В какъв вид ще получа поръчанoто растение на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Последно разгледани

Продължи пазаруването

Количка

Top