Лоза винена 'Каберне Фран' в контейнер

Vitis vinifera 'Cabarnet Franc'

9.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на винените сортове лози могат да бъдат с от ранен до късен период на зреене и различна устойчивост на външни влияния. Обичайно са сравнително дребни, с висока захарност, тънка кожица. Могат да бъда бели или червени, в зависимост от сорта, но общото при всички е, че са изключително използвани за преработка в различни видове вина.

 

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Лиана
Диаметър до
Плододаване
10-20.IX
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лоза сорт „Каберне Фран“ е средно късно зреещ, червен, винен сорт грозде с произход Франция. Лозите му се отличават със среден растеж. По устойчивост към вредители и заболявания превъзхожда сорта „Каберне Совиньон“. Устойчиви са и на загниване.
Познати още като: Гро Каберне, Гро Видюр, Кармене, Бретон, Буше и др.
Гроздовете са средни по размер, с цилиндрична или конична форма, от средно плътни до понякога рехави.
Зърната са средни на размер, с правилна кръгла форма, на цвят черно-сини, с обилен восъчен налеп. Кожицата е плътна, дебела. Месото е сочно и ароматно.
Зрее през септември (10-20).
Подходящ за приготвяне на трапезни, подсилени и десертни вина и сокове. Сортовите вина са с бледо червен цвят, с аромати на малини, къпини, касис, боровинки, а когато вината са отлежавали по-дълго се усещат подправки и мускус. Използва се и за направа на купажни вина.

Често задавани въпроси за Лоза винена 'Каберне Фран' в контейнер

В какъв вид ще получа поръчанoто растение на контейнер?

• Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.

Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

• По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Продължи пазаруването

Количка

Top