Лоза 'Наслада'

Vitis vinifera 'Joy'

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лоза сорт „Наслада“ е комплексен, устойчив, червен, среднозреещ сорт, получен при кръстосването на сортовете „Мискет хамбургски“ и „Сейв Вилар“. Лозите са силнорастящи, с много добра родовитост при стъблени формировки и смесена резитба.
Гроздовете са средно големи като размер, с конична форма, най-често рехави. Средната маса на един грозд е приблизително 260г.
Зърната са средно едри около 4гр., с почти сферична форма. Кожицата е тънка, крехка, зеленикаво-жълта до кехлибарено-жълта. Консистенцията на зърното е месеста и сочна. Вкусът е хармоничен, със слаб мискетов аромат.
Зрее през втората половина на септември.
Подходящ за двустранно използване – както като десертен, така и като винен сорт.

Присадено на
Височина до
Лиана
Диаметър до
Плододаване
10-15.IX
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-17°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на комплексните сортове са средни на размер, бели или червени, с различни периоди на зреене – ранни до късни. Обичайно устойчиви на вредители. Подходящи са както за директна консумация, така и за преработка във вина.

Често задавани въпроси за Лоза 'Наслада'

Какво е лоза на гол корен? • Щом поръчате избраните лози на гол корен те пристигат при вас увити в стреч фолио и влажен субстрат (стърготини) корени. Това позволява запазване на растението в свеж вид по време на транспорта. От друга страна ни позволява да поддържаме по ниски цени (не заплащате за контейнер, почва, отглеждане на контейнерно растение) и не на последно място цената за доставка за вас е доста по-ниска. Какво да направя щом получа своите лози на гол корен? • Щом получите вашите лози бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя лозите – през пролетта или през есента? • Препоръчително е засаждане през есента, поради причината, че при есенното засаждане се получава по-висок процент на прихващане и по-силен растеж на лозите през първата година. • Все пак пролетното засаждане се приема у нас като по-масова практика. Ако изберете него е най-добре то да се извърши през втората половина на март и началото на април, щом е възможно да се работи. Как да подготвя лозите за засаждане? • След като получите желаните лози разопаковайте внимателно прозрачното фолио и отстранете изцяло стърготините, които покриват корена. Потопете ги във вода и оставете така за между 12 и 24 часа, това мероприятие освежава кореновата система на растенията. След това подрежете корените на между 6 и 8см, като отстраните всички счупени и изсъхнали такива. Пръчката, развила се от калема отрежете на 2 видими пъпки, а ако са покарали повече от една пръчки изберете най-силната и най-добре разположената от тях, а другите премахнете. Заедно с това подгответе почвата на мястото, което се избрали за засаждане. Как да засадя лозите? • Видове засаждане: • В ямки; • със садило; • с хидробур; • чрез отваряне на бразди; • с посадъчна машина. • Тук ще разгледаме най-разпространения начин за засаждане, а именно в ямки. За същинското засаждане на лозите би трябвало вече да имате добре подготвен посадъчен материал и изкопани ямки с дълбочина 40 см. и ширина 25-30 см. В тях внасяте добре угнил оборски тор, размесен предварително с рохкава почва. Поставяте лозата в ямката като внимавате корените да са равномерно разпределени около пръчката, а след това засипвате до средата с пръст. За да слегне почвата в този момент е редно да излеете 5-6 литра вода, а щом тя се отцеди може да дозасипете с пръст. Над засадената лоза правите купчина от рохкава почва, която при пролетното засаждане покрива чепчето с почвен слой от 5-6 см. , а при есенното засаждане - от 25-30 см. На какво разстояние да засадя лозите? • При засаждане на лози е редно да спазвате разстояние между отделните растения от около 2 метра и не по-малко от 1. 5м. Прекаленото сгъстяване няма да позволи на лозите да се развият.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Лоза десертна 'Кардинал'
Vitis vinifera 'Cardinal'

4.99лв.

Лоза винена 'Сира'
Vitis vinifera 'Syrrah'

4.99лв.

Лоза 'Памид'
Vitis vinifera 'Pamid'

4.99лв.

Лоза десертна 'Велика'
Vitis vinifera 'Velika'

4.99лв.

Лоза винена 'Кайлъшки мискет'
Vitis vinifera 'Kailushki muscat'

4.99лв.

Лоза десертна 'Брестовица'
Vitis vinifera ‘Brestovitsa’

4.99лв.

Лоза винена 'Мускат Отонел'
Vitis vinifera 'Muscat ottonel'

4.99лв.

Лоза десертна 'Виктория'
Vitis vinifera 'Victoria'

4.99лв.

Продължи пазаруването

Количка