Лоза десертна 'Виктория'

Vitis vinifera 'Victoria'

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лоза сорт „Виктория“ е бял, десертен сорт с произход Румъния, създаден от кръстосване на сортовете „Кардинал“ и „Болгар“. Лозата е със средна устойчивост към измръзване и заболявания.
Познати още като: Гроздовете са с голям размер, често с рехаво разположени зърна и конична форма. Средното им тегло е между 550 и 680 грама.
Зърната са продълговати, едри, със средно тегло 9 – 11 грама. Кожицата е здрава, жълто- зеленикава, до кехлибарена при пълното узряване на гроздето. Консистенцията е месеста и много вкусна.
Зрее през последните дни на август.
Подходящ за консумация в свеж вид. Издържа транспорт и съхранение.

Присадено на
Височина до
Лиана
Диаметър до
Плододаване
VIII
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-17°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на десертните сортове мога да бъдат с от ранен до късен период на зреене, различна устойчивост на напукване и вредители и бели или червени. Често те са по-едри от винените, при някой сортове дори без семки. Подходящи изключително за десертна, свежа консумация.

Често задавани въпроси за Лоза десертна 'Виктория'

Какво е лоза на гол корен? • Щом поръчате избраните лози на гол корен те пристигат при вас увити в стреч фолио и влажен субстрат (стърготини) корени. Това позволява запазване на растението в свеж вид по време на транспорта. От друга страна ни позволява да поддържаме по ниски цени (не заплащате за контейнер, почва, отглеждане на контейнерно растение) и не на последно място цената за доставка за вас е доста по-ниска. Какво да направя щом получа своите лози на гол корен? • Щом получите вашите лози бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя лозите – през пролетта или през есента? • Препоръчително е засаждане през есента, поради причината, че при есенното засаждане се получава по-висок процент на прихващане и по-силен растеж на лозите през първата година. • Все пак пролетното засаждане се приема у нас като по-масова практика. Ако изберете него е най-добре то да се извърши през втората половина на март и началото на април, щом е възможно да се работи. Как да подготвя лозите за засаждане? • След като получите желаните лози разопаковайте внимателно прозрачното фолио и отстранете изцяло стърготините, които покриват корена. Потопете ги във вода и оставете така за между 12 и 24 часа, това мероприятие освежава кореновата система на растенията. След това подрежете корените на между 6 и 8см, като отстраните всички счупени и изсъхнали такива. Пръчката, развила се от калема отрежете на 2 видими пъпки, а ако са покарали повече от една пръчки изберете най-силната и най-добре разположената от тях, а другите премахнете. Заедно с това подгответе почвата на мястото, което се избрали за засаждане. Как да засадя лозите? • Видове засаждане: • В ямки; • със садило; • с хидробур; • чрез отваряне на бразди; • с посадъчна машина. • Тук ще разгледаме най-разпространения начин за засаждане, а именно в ямки. За същинското засаждане на лозите би трябвало вече да имате добре подготвен посадъчен материал и изкопани ямки с дълбочина 40 см. и ширина 25-30 см. В тях внасяте добре угнил оборски тор, размесен предварително с рохкава почва. Поставяте лозата в ямката като внимавате корените да са равномерно разпределени около пръчката, а след това засипвате до средата с пръст. За да слегне почвата в този момент е редно да излеете 5-6 литра вода, а щом тя се отцеди може да дозасипете с пръст. Над засадената лоза правите купчина от рохкава почва, която при пролетното засаждане покрива чепчето с почвен слой от 5-6 см. , а при есенното засаждане - от 25-30 см. На какво разстояние да засадя лозите? • При засаждане на лози е редно да спазвате разстояние между отделните растения от около 2 метра и не по-малко от 1. 5м. Прекаленото сгъстяване няма да позволи на лозите да се развият.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Лоза винена 'Шардоне'
Vitis vinifera 'Chardonnay'

4.99лв.

Лоза десертна 'Кардинал'
Vitis vinifera 'Cardinal'

4.99лв.

Лоза 'Памид'
Vitis vinifera 'Pamid'

4.99лв.

Лоза винена 'Каберне Фран'
Vitis vinifera 'Cabarnet Franc'

4.99лв.

Лоза винена 'Мускат Отонел'
Vitis vinifera 'Muscat ottonel'

4.99лв.

Лоза десертна 'Велика'
Vitis vinifera 'Velika'

4.99лв.

Лоза винена 'Кайлъшки мискет'
Vitis vinifera 'Kailushki muscat'

4.99лв.

Лоза винена 'Сира'
Vitis vinifera 'Syrrah'

4.99лв.

Последно разгледани

Лоза винена 'Мускат Отонел'
Vitis vinifera 'Muscat ottonel'

4.99лв.

Лъжекипарис 'Алумиголд'
Лъжекипарис 'Алумиголд'
Chamaecyparis lawsoniana ‘Alumii Gold’

6.99лв.

Продължи пазаруването

Количка