Лоза десертна 'Велика' в контейнер

Vitis vinifera 'Velika'

9.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на десертните сортове мога да бъдат с от ранен до късен период на зреене, различна устойчивост на напукване и вредители и бели или червени. Често те са по-едри от винените, при някой сортове дори без семки. Подходящи изключително за десертна, свежа консумация.

 

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60 - см
Присадено на
Височина до
Лиана
Диаметър до
Плододаване
20-30.VIII
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-17°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лоза сорт „Велика“ е червен, десертен, раннозреещ сорт грозде. Селектиран е през 1987 г. от Иван Тодоров чрез кръстосване на сортовете „Болгар“ и „Алфонс Лавале“. Лозите са силно растящи. За предпочитане е стъблената формировка. Гроздето не се напуква.
Гроздовете са големи, със средно тегло 595 г, с конична до цилиндрично-конична форма, най-често рехави. Имат добър търговски вид.
Зърната са много едри и дълги, със средно тегло 13 г. Кожицата е средно дебела, крехка, тъмночервена. Месото е хрупкаво, с неутрален, хармоничен вкус. Значителна част от нормално развитите зърна на сорта Велика са безсеменни. Сокът е безцветен.
Зрее през последната седмица на август.
Подходящ за директна консумация. Има добра транспортабилност. Запазва се сравнително добре върху лозите след узряване и при съхранение при хладилни условия.

Често задавани въпроси за Лоза десертна 'Велика' в контейнер

В какъв вид ще получа поръчанoто растение на контейнер?

• Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.

Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

• По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Продължи пазаруването

Количка