Начало

Лоза десертна ‘Велика’ в контейнер

Лоза десертна ‘Велика’ в контейнер

Vitis vinifera

10.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на десертните сортове мога да бъдат с от ранен до късен период на зреене, различна устойчивост на напукване и вредители и бели или червени. Често те са по-едри от винените, при някой сортове дори без семки. Подходящи изключително за десертна, свежа консумация.

Приблизителна височина в момента:

20 – 30см

Описание

Доставка

Лоза сорт „Велика“ е червен, десертен, раннозреещ сорт грозде. Селектиран е през 1987 г. от Иван Тодоров чрез кръстосване на сортовете „Болгар“ и „Алфонс Лавале“. Лозите са силно растящи. За предпочитане е стъблената формировка. Гроздето не се напуква.
Гроздовете са големи, със средно тегло 595 г, с конична до цилиндрично-конична форма, най-често рехави. Имат добър търговски вид.
Зърната са много едри и дълги, със средно тегло 13 г. Кожицата е средно дебела, крехка, тъмночервена. Месото е хрупкаво, с неутрален, хармоничен вкус. Значителна част от нормално развитите зърна на сорта Велика са безсеменни. Сокът е безцветен.
Зрее през последната седмица на август.
Подходящ за директна консумация. Има добра транспортабилност. Запазва се сравнително добре върху лозите след узряване и при съхранение при хладилни условия.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Температура

Поливане