Начало

Лоза десертна ‘Кардинал’ в контейнер

Лоза десертна ‘Кардинал’ в контейнер

Vitis vinifera ‘Cardinal’

10.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на десертните сортове мога да бъдат с от ранен до късен период на зреене, различна устойчивост на напукване и вредители и бели или червени. Често те са по-едри от винените, при някой сортове дори без семки. Подходящи изключително за десертна, свежа консумация.

Приблизителна височина в момента:

20 – 30см

Описание

Доставка

Лоза сорт „Кардинал“ е червен, ранен, десертен сорт грозде с произход САЩ. Сортът е създаден в Калифорния през 1939 г, а в България е внесен пред 1962. Лозите му имат среден до силен растеж и образуват много странични леторасти. Биват нападани от болести и неприятели. Чувствителни са към ниските зимни температури. Сортът е склонен към изресяване, милерандаж и превръщане на съцветията в мустаци.
Гроздовете са със средно голям до голям размер, полусбит до рехав, коничен с крило. Средната маса на грозда е 280-350 g.
Зърната са от много едри до едри, обичайно слабо овални или сферични, понякога ребристи. Кожицата е тъмно-виолетова, а при недобро узряване – червена, дебела, но крехка и покрита с обилен восъчен налеп. Консистенцията е сочно-месеста със слаб мискетов вкус.
Зрее през първата половина на август.
Подходящ за прясна консумация и за приготвяне на сокове и компоти.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Температура

Поливане