Лоза десертна 'Кардинал' в контейнер

Vitis vinifera 'Cardinal'

9.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на десертните сортове мога да бъдат с от ранен до късен период на зреене, различна устойчивост на напукване и вредители и бели или червени. Често те са по-едри от винените, при някой сортове дори без семки. Подходящи изключително за десертна, свежа консумация.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Лиана
Диаметър до
Плододаване
1-10.VIII
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лоза сорт „Кардинал“ е червен, ранен, десертен сорт грозде с произход САЩ. Сортът е създаден в Калифорния през 1939 г, а в България е внесен пред 1962. Лозите му имат среден до силен растеж и образуват много странични леторасти. Биват нападани от болести и неприятели. Чувствителни са към ниските зимни температури. Сортът е склонен към изресяване, милерандаж и превръщане на съцветията в мустаци.
Гроздовете са със средно голям до голям размер, полусбит до рехав, коничен с крило. Средната маса на грозда е 280-350 g.
Зърната са от много едри до едри, обичайно слабо овални или сферични, понякога ребристи. Кожицата е тъмно-виолетова, а при недобро узряване – червена, дебела, но крехка и покрита с обилен восъчен налеп. Консистенцията е сочно-месеста със слаб мискетов вкус.
Зрее през първата половина на август.
Подходящ за прясна консумация и за приготвяне на сокове и компоти.

 

Често задавани въпроси за Лоза десертна 'Кардинал' в контейнер

В какъв вид ще получа поръчанoто растение на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Продължи пазаруването

Количка

Top