Лоза десертна 'Хамбурски мискет' в контейнер

Vitis vinifera 'Black muscat'

9.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на десертните сортове мога да бъдат с от ранен до късен период на зреене, различна устойчивост на напукване и вредители и бели или червени. Често те са по-едри от винените, при някой сортове дори без семки. Подходящи изключително за десертна, свежа консумация.

 

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Лияна
Диаметър до
Плододаване
1-10.IX
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-17°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лоза сорт „Хамбургски мискет“ е получен е чрез кръстосването на сортовете „Александрийски мискет“ и „Троллингер“ в края на ХІХ век в Пировано, (Италия). Дава добри резултати на хълмисти леки почви и при по-голяма въздушна влажност. Склонен е към изресяване. Подходящ е за отглеждане в цялата страна. Лозите се отличават с добра родовитост. Добивът от лоза е между 3 – 6 кг.
Познати още като: Мускат де Хамбург, Мускат черен александрийски, Тамайоза негра Хамбург, Хамбургски мускат и др.
Гроздовете са средно големи като размер, особено разклонени и силно рехави.
Зърната са средно големи до големи, кръгли и овални, виолетово-сини, покрити с восъчен налеп. Кожицата е плътна и жилава. Вътрешността е месеста и сочна. Има фин вкус и приятен мискетов аромат.
Зрее през първите дни на септември. Подходящ за свежа консумация, но би могъл да се използва и за производство на гроздов сок, компоти, както и за приготвяне на мискетови вина и ракии. Гроздето е устойчиво при транспорт и може да се съхранява 2 – 3 месеца.

Често задавани въпроси за Лоза десертна 'Хамбурски мискет' в контейнер

В какъв вид ще получа поръчанoто растение на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Последно разгледани

Ябълка в контейнер мини 'Гала'
Ябълка в контейнер мини 'Гала'
Malus domestica mini 'Gala'

14.99лв.

Продължи пазаруването

Количка

Top