Начало
Лоза десертна ‘Хамбурски мискет’ в контейнер

Лоза десертна ‘Хамбурски мискет’ в контейнер

Vitis vinifera 'Black muscat'

9.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на десертните сортове мога да бъдат с от ранен до късен период на зреене, различна устойчивост на напукване и вредители и бели или червени. Често те са по-едри от винените, при някой сортове дори без семки. Подходящи изключително за десертна, свежа консумация.

Приблизителна височина в момента:
20 - 30см
Описание
Доставка

Лоза сорт „Хамбургски мискет“ е получен е чрез кръстосването на сортовете „Александрийски мискет“ и „Троллингер“ в края на ХІХ век в Пировано, (Италия). Дава добри резултати на хълмисти леки почви и при по-голяма въздушна влажност. Склонен е към изресяване. Подходящ е за отглеждане в цялата страна. Лозите се отличават с добра родовитост. Добивът от лоза е между 3 – 6 кг.
Познати още като: Мускат де Хамбург, Мускат черен александрийски, Тамайоза негра Хамбург, Хамбургски мускат и др.
Гроздовете са средно големи като размер, особено разклонени и силно рехави.
Зърната са средно големи до големи, кръгли и овални, виолетово-сини, покрити с восъчен налеп. Кожицата е плътна и жилава. Вътрешността е месеста и сочна. Има фин вкус и приятен мискетов аромат.
Зрее през първите дни на септември. Подходящ за свежа консумация, но би могъл да се използва и за производство на гроздов сок, компоти, както и за приготвяне на мискетови вина и ракии. Гроздето е устойчиво при транспорт и може да се съхранява 2 – 3 месеца.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Температура
Поливане