Лоза десертна 'Брестовица' в контейнер

Vitis vinifera ‘Brestovitsa’

9.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лозата е катерещо-увивно растение, популярно по целия свят. Листната и маса е специфична, едра, в тревисто зелен цвят и характерна форма. Плодовете на десертните сортове мога да бъдат с от ранен до късен период на зреене, различна устойчивост на напукване и вредители и бели или червени. Често те са по-едри от винените, при някой сортове дори без семки. Подходящи изключително за десертна, свежа консумация.

 

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Лиана
Диаметър до
Плододаване
10-15.VIII
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-17°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лоза сорт „Брестовица“ е бял, десертен, едроплоден, ранно зреещ сорт грозде. Селектиран е през 1961 г. в Института по лозарство и винарство - гр. Плевен от Й. Иванов, В. Вълчев, К. Стоев и З. Занков чрез кръстосване на сортовете „Италия“ и „Янтар“. Утвърден е от през 1982 г. Разпространен е на малки площи в почти всички лозарски райони на България. Той е силно растящ, с добра родовитост и висока добивност. Сортът има ценни стопански качества и е включен в „Националната сортова листа“ на България като основен за производство на десертно грозде.
Гроздовете са средно големи на размер, с конична форма, често крилати с едно крило, полусвити до рехави.
Зърната са много едри, с продълговата цилиндрична форма и към върха заоблени. Кожицата е дебела, еластична, жълто-зелена до кехлибарено жълта, с дебел слой восъчен налеп. Консистенцията е месеста, сочна. Вкусът е приятен и хармоничен, с лек мискетов аромат.
Зрее през втората половина на август.
Подходящ за директна консумация.

Често задавани въпроси за Лоза десертна 'Брестовица' в контейнер

В какъв вид ще получа поръчанoто растение на контейнер?

• Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил 2л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.

Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

• По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Продължи пазаруването

Количка

Top