Лоропеталум ‘Огнен танц’

Loropetalum chinense f. rubrum 'Fire Dance'

14.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Лептоспермум „Огнен танц“ е сорт вечнозелен храст от вида Leptospermum scoparium. Развива се под формата на компактен храст с височина до 1м. Листната му маса е съставена от множество средно големи, ароматни листа с пурпурна окраска. Видът е устойчив на студ, предпочитащ слънчево до полусенчесто място и умерена влажност.
Цъфтежът на „Огнен танц“ е пролетен, през месец май. Представен от полудвойни цветове, изключително обилни и впечатляващи. Баграта им е ярко червена. Много хубав вечнозелен храст, с впечатляващ външен вид, често предпочитан като цъфтящ акцент в градината.
Приблизителна височина: 80 – 100 см.

Приблизителна височина в момента:
10 - 20см
Контейнер
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Лотопеталум или „Loropetalum chinense“ е род цъфтящи, вечнозелени, широколистни храсти. Познати са множество видове, достигащи височина до 2-3м, някой от тях със зелена, други с червена листна маса. Като при всички тя е съставена от множество, средноедри листа, с правилна форма. Цъфтежът им е пролетен, съставен от обилно количество, дребни пурпурни или розови цветчета с форма на издължена звезда. Някой видове не са напълно студоустойчиви (-15С), за тях се препоръчва засаждане в райони с умерен климат. Често Лоропеталумите са използвани за направата на жив плет, бонсай, цветни групи и допълнение към скални кътове.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!