Начало

Лоницера ‘Американска красавица’ в контейнер

Лоницера ‘Американска красавица’ в контейнер

Lonicera Japonica ‘American Beauty’

8.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Лоницера „Американска красавица“ е вид декоративен, цъфтящ храст, представител на видът „Lonicera Japonica“ по известен като „Орлови нокти“. Развива се с умерен темп на растежа, като достига височина до около 3.5м. Винаги е необходимо да и се осигурява опора, около която да се увива и формира. Храстът е полувечнозелен, катерещо влачещ. Листната му маса е съставена от овални големи листа, понякога слети две по дв. Цъфтежът е през лятото, като цъфти във вихрушки от тъмнорозови тръбести цветчета с две оранжево-жълти устни с лек приятен аромат. Използва се за единично засаждане, живи огради, перголи.

Приблизителна височина в момента:

30 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Подкатегория: Лоницера
Лоницера или “Lonicera” е род събиращ в себе си многогодишни, полувечнозелени или листопадни храсти, някой от тях декоративни, други плодни. Обичайно се развиват бързо до максимална височина на някой представители 5м. Листната им маса представлява издължени, тревисто зелени, лъскави листа, които не опадват през по-топлите зими. Цъфтежът се наблюдава към края на пролетта, започва с повишаване на температурите. Цветовете са събрани на големи гроздове, като са с тръбовидна форма и среден размер. Обичайно многобройни и ароматни. Способни да растат като изправени храсти или катерещи растения, декоративните видове от рода са често използвани за бързо прикриване на нежелани гледки.

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане