Лигуструм в контейнер

Ligustrum 'Ovafolium'

1.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лигуструм „Ovalifolium“ е полувечнозелен, многогодишен храст от род „Ligustrum“. На височина достига до 3м, с изключително бърз растеж и гъста листна маса. Обичайно разклонен, листата на храста са изключително много, с лъскава, гладка повърхност и наситено зелен цвят. Обичайно студоустойчиви, в най-мразовитите зими се случва да опадат. Към почва и местоположение не е претенциозен. Справя се добре на слънце и на сянка, предпочита умерена влажност и добър дренаж. „Ovalifolium” e изключително разстространен сорт, най-често използван за изграждане на красиви, устойчиви и лесни за поддръжка живи плетове.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лигуструм или „Ligustrum“ е род полувечнозелени или вечнозелени храсти или ниски дървета. Познати са около 40 вида, като най използвани са Ligustrum Ovalifolium и Ligustrum vulgare. Растежът е изключително бърз като храстите им могат да достигат до 4-5м, като зеленината е гъста, съставена от малки тревистозелен, яйцевидни листенца. Обикновено растат във всякакви почви, студоустойчиви, сухоустойчиви, непретенциозни са, понасят добре подрязване и оформяне. Заради тези техни качества са най-често избираното растение за изграждане на жив плет.

Често задавани въпроси за Лигуструм в контейнер

Какво е Лигуструм на гол корен? • Щом поръчате Лигуструма на гол корен той пристига при вас с увити в стреч фолио и влажен субстрат (стърготини) корени. Това позволява запазване на растението в свеж вид по време на транспорта. От друга страна ни позволява да поддържаме по ниски цени (не заплащате за контейнер, почва, отглеждане на контейнерно растение) и не на последно място цената за доставка за вас е доста по-ниска. Кога да засадя Лигуструм? • Лигуструм може да засадите през пролетният или през есенният сезон. Неподходящи за засаждане са летните жеги и зимните мразове. Как да подготвя Лигуструм за засаждане? • След като получите желаните растения разопаковайте внимателно прозрачното фолио и отстранете изцяло стърготините, които покриват корена. Препоръчително е да накиснете във вода корените за няколко часа. След което да подрежете всички счупени, изсъхнали или твърде дълги корени. С тези стъпки вашият посадъчен материал е готов за същинското засаждане. Как да засадя жив плет от Лигуструм? • Засаждането на жив плет условно можем да разделим на две категории: едноредово и двуредово засаждане. • Едноредовото засаждане се предпочита при недостатъчно на ширина пространство в малки дворове и други подобни случай. При този вид засаждане растенията се засаждат на 10см едно от друго. • Двуредовото засаждане се практикува при желание за по-бързо и качествено сгъстяване на плета, с по-висока декоративна стойност и устойчивост. В случай, че изберете него засадете растенията от всеки ред през 20см. Като ги подредите така, че двата реда да са шахматно разположени. Разстоянието между редовете трябва да е около 10см. Внимание! Който и от методите да изберете препоръчваме Лигуструма да бъде подрязан на 20-25см от нивото на почвата. По този начин му осигурявате възможност да започне да се разклонява от ниско и си осигурявате по-гъст жив плет.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Декоративен касис 'Цар Едуард VII'
Декоративен касис 'Цар Едуард VII'
Ribes sanguineum 'King Edward VII'

2.99лв.

Хибискус 'Адмирал Дюи'
Хибискус 'Адмирал Дюи'
Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey'

5.99лв.

Западна туя 'Пирамидалис компакта'
Западна туя 'Пирамидалис компакта'
Thuja occ. 'Pyramidalis Compacta’

6.99лв.

Лъжекипарис 'Алумиголд'
Лъжекипарис 'Алумиголд'
Chamaecyparis lawsoniana ‘Alumii Gold’

6.99лв.

Хибискус 'Жана д'Арк'
Хибискус 'Жана д'Арк'
Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc'

5.99лв.

Японска роза 'Алба'
Японска роза 'Алба'
Rosa rugosa 'Alba'

8.99лв.

Японска роза 'Рубра'
Японска роза 'Рубра'
Rosa rugosa 'Rubra'

8.99лв.

Западна туя 'Холмщтруп'
Западна туя 'Холмщтруп'
Thuja occ. 'Holmstrup'

6.99лв.

Продължи пазаруването

Количка