Леукоте 'Червени устни'®

Leucothoe Lipsbowli 'Red Lips'®

24.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Леукоте „Червени устни“ е ценно, вечнозелено, цъфтящо растение с произход Азия. Развива се като малък, компактен храст с височина 50см. Листната маса е съставена от лъскави, яйцевидни тъмнозелени листа, които в млада възраст са яркочервени, а през есента се обагрят в червено-оранжево.
Цъфтежът на „Червени устни“ е продължителен, летен през месеците май-юни. Представен е от малки, бели цветчета, със звездовидна форма. Подходящ за декоративна растение не само заради цъфтежа, но и заради невероятната окраска на листата.

Присадено на
Височина до
0.3м
Диаметър до
0.4м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Леукоте или „Leucothoe“ е род ценни, цъфтящи растения от семейство „Ericaceae“, наброяващ около 6 вида. Смята се, че са произлезли от Азия. Развиват се под формата на храст, с височина между 1-3м. Срещат се листопадни, но и вечнозелени видове. Листната им маса е съставена от продълговати, ланцетни листа с дължина 2-15см, в млада възраст и през есента в червена багра. Цъфтежът е дълъг и на вълни, съставен от цветчета с размер 5-20мм, с форма на камбанка, най-често бели и рядко в розов цвят. Растенията от този род са студоустойчиви и лесни за отглеждане. Подходящи за единични акценти или цветни групи, ценени високо заради красивия си цъфтеж.

Често задавани въпроси за Леукоте 'Червени устни'®

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top