Леукоте 'Червени устни'®

Leucothoe Lipsbowli 'Red Lips'®

24.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Леукоте „Червени устни“ е ценно, вечнозелено, цъфтящо растение с произход Азия. Развива се като малък, компактен храст с височина 50см. Листната маса е съставена от лъскави, яйцевидни тъмнозелени листа, които в млада възраст са яркочервени, а през есента се обагрят в червено-оранжево.
Цъфтежът на „Червени устни“ е продължителен, летен през месеците май-юни. Представен е от малки, бели цветчета, със звездовидна форма. Подходящ за декоративна растение не само заради цъфтежа, но и заради невероятната окраска на листата.

Присадено на
Височина до
0.3м
Диаметър до
0.4м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Леукоте или „Leucothoe“ е род ценни, цъфтящи растения от семейство „Ericaceae“, наброяващ около 6 вида. Смята се, че са произлезли от Азия. Развиват се под формата на храст, с височина между 1-3м. Срещат се листопадни, но и вечнозелени видове. Листната им маса е съставена от продълговати, ланцетни листа с дължина 2-15см, в млада възраст и през есента в червена багра. Цъфтежът е дълъг и на вълни, съставен от цветчета с размер 5-20мм, с форма на камбанка, най-често бели и рядко в розов цвят. Растенията от този род са студоустойчиви и лесни за отглеждане. Подходящи за единични акценти или цветни групи, ценени високо заради красивия си цъфтеж.

Често задавани въпроси за Леукоте 'Червени устни'®

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Хемерокалис 'Капан'
Hemerocallis 'Entrapment'

10.99лв.

Хортензия 'Червен барон'
Хортензия 'Червен барон'
Hydrangea macrophylla 'Red Baron'

7.99лв.

Лавандула
Лавандула
Lavandula angustifolia

4.99лв.

Спирея 'Майски сняг'
Спирея 'Майски сняг'
Spiraea X vanhouttei

3.99лв.

Еделвайс
Еделвайс
Leontopodium alpinum

8.99лв.

Хемерокалис 'Екзотично съкровище'
Hemerocallis 'Exotic Treasure'

11.99лв.

Кариоптерис
Кариоптерис
Careopterys x clandonensis

2.99лв.

Продължи пазаруването

Количка