Начало

Лъжекипарис ‘Пелт’с блу’ 0,80м-1м

Лъжекипарис ‘Пелт’с блу’ 0,80м-1м

Chamaecyparis lawsoniana ‘Pelt’s blue’

21.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Лъжекипарис „Пелтс блу“ е иглолистен храст от семейство Кипариси. Достига височина между 3 и 4м и ширина 1- 1,5м. Зеленината му се състои от средно дълги иглички в наситено син цвят. Расте в правилна конусовидна форма. Невзискателен е към почвените условия, студоустойчив и сухоустойчив. Подходящи за засаждане за слънчеви места. Предпочитано се използва за декоративни групи, единични засаждения.

Приблизителна височина в момента:

125 – 150см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Лъжекипарисът е вечнозелен храст, от семейство Кипарисови. Белезите, които го отличават от другите видове от семейството са провисналият надолу връх и разположените в една плоскост листа и клонки. Лъжекипарисите, в зависимост от сорта мога да бъдат с височина от 1 до 30м. Чувствителни са на влага – като не понасят добре както засушаване, така и преполиване. Подходящите места за засаждането им са слънчеви, с добре дренирана почва. Едно от най-честите приложения на Лъжекипариса е за изграждане на жив плет.

Кога да засадя Лъжекипарис?

Бихте могли да засадите растенията през есента (септември-октомври) или през пролетта (след края на зимните студове). Как да засадя жив плет от Лъжекипарис?

Стандартно едноредово засаждане: Обичайният начин на засаждане на Лъжекипарис започва с изкопаване на ров с ширина 40см и дълбочина 15-20см. Насипете рова с добре угнил оборски тор или компост, а след това и с добре разрохканата почва, която се извадили от него (важно е да почистите почвата от плевели, камъни и пр. ), след като размесите до колкото е възможно двете субстанции може да преминете към същинското засаждане на растенията. За най-добри резултати препоръчваме да засадите Лъжекипарис на разстояние 50-80см един от друг! След като изкопаете дупките на посоченото разстояние разчепкайте внимателно корените на растението и го поставете вътре. Засипете внимателно с почва и притъпчете около стеблото. Почвата трябва да слегне добре, при наличието на останали въздушни джобове се затруднява развитието на посадъчния материал. В края на операцията полейте обилно новозасадените растения.

Двуредово, шахматно засаждане: В случаи, когато желаете да постигнете по-гъст жив плет или по-бързи резултати, бихте могли да засадите Лъжекипариса двуредово. Процедурата по засаждане е същата като при едноредовото с тази разлика, че корените трябва да са на разстояние 100-120см един от друга, а между редовете да има около 50см. Внимавайте при подредбата на растенията – в двата реда растенията трябва да бъдат шахматно разположени.

Засаждане на единични или групови насаждения от Лъжекипарис: В случай, че сте подбрали вид растение неподходящо за жив плет или просто не желаете да засадите такъв, процедурата за засаждане на Лъжекипарис е същата. При групово засаждане оставете достатъчно място между растенията, така че да се могат да растат и да се развиват правилно. Как да се грижа за получения Лъжекипарис?

Поливайте редовно до прихващане на растението.

Подрязвайте два пъти годишно.

Почиствайте от болни и изсъхнали клонки.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!