Лавровишна 'Новита'

Prunus laurocerasus 'Novita'

9.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лавровишна „Новита“ е многогодишен, вечнозелен храст, развиващ се до около 6м височина. „Новита“ е сравнително нов сорт, селектиран да бъде напълно студоустойчив. Листната му маса е съставена от множество средно големи, леко издължени, тревисто зелени листа. Растението е със сравнително бърз растеж, като понася подрязване. Непретенциозно е към почвата и местоположението си. При „Новита“ се наблюдава цъфтеж през лятото, с дребни бели цветове. Основно ценен е обаче заради гъстата си красива зеленина, често използван за изграждане на жив плет.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
IV - V
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Почва
Ароматност

Описание

Лавровишна или „Laurocerasus officinalis“ е широколистен, вечнозелен храст от семейство „Розови“. Достига височина от 2-4м. Листната маса е съставена от множество средно големи, леко издължени, тревисто зелени листа. Растението е със сравнително бърз растеж, като понася подрязване. Наблюдава се краси бял цъфтеж през лятото, но основно ценена е зеленината на Лавровишните. Храстите нямат особени изисквания към почвата, предпочитат заветни и сенчести места. Масово използвани за изграждане на жив плет, поради изключителната си устойчивост на подрязване и оформяне.

Често задавани въпроси за Лавровишна 'Новита'

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Небесен бамбук 'Огнена сила'
Небесен бамбук 'Огнена сила'
Nandina domestica 'Fire power'

17.99лв.

Берберис 'Зелен килим'
Берберис 'Зелен килим'
Berberis thunbergii 'Green carpet'

7.99лв.

Смрадлика
Смрадлика
Cotinus coggygria

7.99лв.

Пираканта
Пираканта
Pyracantha Coccinea

4.99лв.

Синя трева
Синя трева
Festuca glauca

5.99лв.

Хоста 'Стилтън'
Хоста 'Стилтън'
Hosta 'Blue stilton'

6.99лв.

Къдрав лешник 'Конторта'
Къдрав лешник 'Конторта'
Corylus avellana 'Contorta'

39.99лв.

Цитисус 'Цялото злато'
Цитисус 'Цялото злато'
Cytisus × praecox 'Allgold'

7.99лв.

Последно разгледани

Юка
Юка
Yucca Gloriosa

5.99лв.

Продължи пазаруването

Количка