Лавровишна ‘Новита’

Prunus laurocerasus ‘Novita’

10.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Лавровишна „Новита“ е многогодишен вечнозелен храст развиващ се до около 6м височина.„Новита“ е сравнително нов сорт,селектиран да бъде напълно студоустойчив.Листната му маса е съставена от множество средно големи,леко издължени тревисто зелени листа.Растението е със сравнително бърз растеж,като понася подрязване.Непретенциозно е към почвата и местоположението си.При „Новита“ се наблюдава цъфтеж през лятото с дребни бели цветове. Основно ценен е обаче заради гъстата си красива зеленина,често използван за изграждане на жив плет.

Приблизителна височина в момента:

15 – 30см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Лавровишна или „Laurocerasus officinalis“ е широколистен вечнозелен храст от семейство „Розови“.Достига височина от 2-4м.Листната маса е съставена от множество средно големи леко издължени тревисто зелени листа. Растението е със сравнително бърз растеж,като понася подрязване.Наблюдава се красив бял цъфтеж през лятото,но основно ценена е зеленината на Лавровишните.Храстите нямат особени изисквания към почвата,предпочитат заветни и сенчести места.Масово използвани за изграждане на жив плет,поради изключителната си устойчивост на подрязване и оформяне.

В какъв вид ще получа поръчаната Лавровишна на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил P9 или 0.5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получената Лавровишна на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, почистване от сухи и болни листа и клонки и осигуряване на оптимални условия за развитие (светлина, температура и пр)

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението трябва да е слънчево, но не на директно слънцегреене и с умерена температура.
Кога да засадя Лавровишна?

Растенията отгледани в контейнер биха могли да се засаждат почти целогодишно, въпреки това ние препоръчваме есенното засаждане или пролетно засаждане, като избягвате студове и жеги.
Как да засадя получената Лавровишна на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – Лавровишната има нужда от умерена влага и добър дренаж.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Полейте обилно при засаждането.

Изграждане на жив плет – Лавровишната със своя бърз растеж и гъста зеленина е прекрасен избор за гъст жив плет. Засаждането на такъв не изисква нищо по-особено, като единственото, което трябва да имате предвид, че за всеки линеен метър ще са необходими 2 до 3 растения и фактът, че те понасят резитба, което позволява да ги оформите по ваш вкус. При този вид растения препоръчване едноредово засаждане.
Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за засадената Лавровишна са редовно поливане особено през летните месеци, подрязване и оформяне на короната, почистване от изсъхнали листа и клонки.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане