Лавровишна 'Клеопатра'

Prunus laurocerasus 'Cleopatra'

39.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лавровишна „Клеопатра“ е многогодишен, вечнозелен храст, развиващ се до около 1.5м височина. Листната му маса е съставена от множество средно големи, леко издължени, тревисто зелени листа. Младият прираст има интересен червено-оранжев цвят. Растението е със сравнително бавен растеж, но добре понася подрязване. Непретенциозно е към почвата и местоположението си. При „Келопатра“ се наблюдава цъфтеж през лятото, с дребни бели цветове. Основно ценен е обаче заради гъстата си красива зеленина, често използван за изграждане на жив плет.

Присадено на
Височина до
1.5м
Диаметър до
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
37°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лавровишна или „Laurocerasus officinalis“ е широколистен, вечнозелен храст от семейство „Розови“. Достига височина от 2-4м. Листната маса е съставена от множество средно големи, леко издължени, тревисто зелени листа. Растението е със сравнително бърз растеж, като понася подрязване. Наблюдава се красив бял цъфтеж през лятото, но основно ценена е зеленината на Лавровишните. Храстите нямат особени изисквания към почвата, предпочитат заветни и сенчести места. Масово използвани за изграждане на жив плет, поради изключителната си устойчивост на подрязване и оформяне.

Често задавани въпроси за Лавровишна 'Клеопатра'

В какъв вид ще получа поръчаната Лавровишна на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, но най-често би бил P9 или 0. 5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получената Лавровишна на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, почистване от сухи и болни листа и клонки и осигуряване на оптимални условия за развитие (светлина, температура и пр) • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението трябва да е слънчево, но не на директно слънцегреене и с умерена температура. Кога да засадя Лавровишна? • Растенията отгледани в контейнер биха могли да се засаждат почти целогодишно, въпреки това ние препоръчваме есенното засаждане или пролетно засаждане, като избягвате студове и жеги. Как да засадя получената Лавровишна на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – Лавровишната има нужда от умерена влага и добър дренаж. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Полейте обилно при засаждането. • Изграждане на жив плет – Лавровишната със своя бърз растеж и гъста зеленина е прекрасен избор за гъст жив плет. Засаждането на такъв не изисква нищо по-особено, като единственото, което трябва да имате предвид, че за всеки линеен метър ще са необходими 2 до 3 растения и фактът, че те понасят резитба, което позволява да ги оформите по ваш вкус. При този вид растения препоръчване едноредово засаждане. Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за засадената Лавровишна са редовно поливане особено през летните месеци, подрязване и оформяне на короната, почистване от изсъхнали листа и клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top