Лавролистна Калина

Viburnum tinus 'Compactum'

17.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Розова компактна Калина е красив, цъфтящ храст от род „Калина“. На височина достига около 1.8м. Листната и маса е съставена от тъмнозелени до зелени, лъскави, едри, прости листа. Видът е изключително непретенциозен, вирее във всякакви почви, на слънце и полусянка. Реагира добре на резитба и наторяване. Цъфтежът на „Розовата компактна Калина“ е пролетен, през месеците март-април. Представен е от множество, дребни, овални ярко розови пъпки, разцъфващи в бледорозови до розови, звездовидни, разтворени цветчета. Подходяща за използване с декоративна цел, като единично или групово насаждение.

Приблизителна височина в момента: 
50 - 60см
Присадено на
Височина до
2.4м
Диаметър до
1.8м
Цъфтеж
IV - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Калина или „Viburnum“ е род включващ в себе си цъфтящи храсти и рядко ниски дървената, като днес са познати около 170 вида. Развиват се умерено бързо, като достигат височина от 1.5-2м. Листната и маса е съставена от тъмнозелени до зелени, лъскави, едри, прости листа. Цъфтежът е с висока декоративна стойност в края на пролетта, началото на лятото. Плодовете и са красиви, малки, сферички, срещани в различни нюанси на розово и пурпурно. Отглеждани като декоративни, цъфтящи растения и поради невзискателността си, те са подходящи за изграждане на бордюри и групови насаждения в градинското и парково озеленяване.

Често задавани въпроси за Лавролистна Калина

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top