Лавролистна Калина

Viburnum tinus 'Compactum'

17.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Розова компактна Калина е красив, цъфтящ храст от род „Калина“. На височина достига около 1.8м. Листната и маса е съставена от тъмнозелени до зелени, лъскави, едри, прости листа. Видът е изключително непретенциозен, вирее във всякакви почви, на слънце и полусянка. Реагира добре на резитба и наторяване. Цъфтежът на „Розовата компактна Калина“ е пролетен, през месеците март-април. Представен е от множество, дребни, овални ярко розови пъпки, разцъфващи в бледорозови до розови, звездовидни, разтворени цветчета. Подходяща за използване с декоративна цел, като единично или групово насаждение.

Присадено на
Височина до
2.4м
Диаметър до
1.8м
Цъфтеж
IV - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Калина или „Viburnum“ е род включващ в себе си цъфтящи храсти и рядко ниски дървената, като днес са познати около 170 вида. Развиват се умерено бързо, като достигат височина от 1.5-2м. Листната и маса е съставена от тъмнозелени до зелени, лъскави, едри, прости листа. Цъфтежът е с висока декоративна стойност в края на пролетта, началото на лятото. Плодовете и са красиви, малки, сферички, срещани в различни нюанси на розово и пурпурно. Отглеждани като декоративни, цъфтящи растения и поради невзискателността си, те са подходящи за изграждане на бордюри и групови насаждения в градинското и парково озеленяване.

Често задавани въпроси за Лавролистна Калина

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Градински божур 'Алерти'
Paeonia Lactiflora 'Alertie'

11.99лв.

Божур 'Двойно червено'
Paeonia lactiflora 'Red double'

11.99лв.

Потентила 'Снежинка'
Потентила 'Снежинка'
Potentilla fruticosa 'Snowflake'

4.99лв.

Сибирски ирис 'Крилото на Гъл'
Сибирски ирис 'Крилото на Гъл'
Iris Sibirica 'Gull's Wing'

6.99лв.

Хибискус 'Адмирал Дюи'
Хибискус 'Адмирал Дюи'
Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey'

5.99лв.

Потентила 'Елизабет'
Потентила 'Елизабет'
Potentilla fruticosa 'Elizabeth'

4.99лв.

Азалия 'Розовото на Блау'
Азалия 'Розовото на Блау'
Azalea japonica 'Blaauw's Pink'

12.99лв.

Японска дюля 'Клементин'
Японска дюля 'Клементин'
Chaenomeles japonica 'Clementine'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка