Лавандула

Lavandula angustifolia

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лавандулата е маслодайно и медоносно растение с чудесен аромат и красива лилава багра.В България се отглежда от началото на XXвек, като добива на лавандулово масло достига този на Франция.Лечебно и успокояващо растение, с множество ценни качества. Светлина: Слънцето е най- важния фактор за отглеждането на лавандулата.Южен или югозападен склон или изложение.

Приблизителна височина в момента: 
10 - 30см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лавандула „Аngustifolia“ е тревисто растение представител на род „Lavandula”. Развива се като полусферично оформена туфа с височина до 90см., листата и са издължени, остри, изправени с пепеляво зелен цвят. Студоустойчива, сухоустойчива, изискваща слънчеви места, Лавандулата е сравнително лесна за отглеждане. Ценена високо заради качествата си на медоносно и маслодайно растение, отглеждана както в големи масиви, така и в любителски градини.
Цъфтежът на „Angustifolia” се наблюдава през летните месеци – юни-юли. Цветовете и са събрани в издължени и гъсти съцветия. Ароматът им е познат и характерно сладък и приятен. На цвят са синьо-лилави, изключително обичани от пчели и пеперуди. Подходяща освен заради другите си ценни качества и като декоративно растение.

Често задавани въпроси за Лавандула

Лавандула или Lavandula e род наброяващ няколко десетки вида растения, развиващи се като туфа с полусферична форма с диаметър до 60-70см, листната маса е съставена от остри сравнително тесни или по-широки листа, с различен цвят – сивозелени, белезникави или зелени. Цветовете са с познатия лавандулово-син цвят, срещат се двуполови и самостерилни такива, с различен размер. Лавандулата е позната и използвана от хилядолетия в народната медицина, също така и в козметичната индустрия. Отглежда се основно заради етеричното масло, което се извлича от нея и широко се използва в парфюмерията и козметичната индустрия.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top