Лавандула 'Розея'

Lavandula angustifolia ‘Rosea’

6.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лавандула „Аngustifolia Rosea“ е тревисто растение представител на род „Lavandula”. Развива се като полусферично оформена туфа с височина до 80см, листата и са издължени, остри, изправени със сиво зелен цвят. Студоустойчива, сухоустойчива, изискваща слънчеви места, Лавандулата е сравнително лесна за отглеждане. Ценена високо заради качествата си на медоносно и маслодайно растение, отглеждана както в големи масиви, така и в любителски градини.
Цъфтежът на „Angustifolia Rosea” се наблюдава през летните месеци – юли-август. Цветовете и са събрани в издължени, мечовидни и гъсти съцветия. Ароматът им е познат и характерно сладък и приятен. На цвят са розови и изключително обичани от пчели и пеперуди. Подходяща освен заради другите си ценни качества и като декоративно растение.

Присадено на
Височина до
0.9м
Диаметър до
0.9м
Цъфтеж
VII - IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-25°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лавандула или Lavandula e род наброяващ няколко десетки вида растения, развиващи се като туфа с полусферична форма с диаметър до 60-70см, листната маса е съставена от остри сравнително тесни или по-широки листа, с различен цвят – сивозелени, белезникави или зелени. Цветовете са с познатия лавандулово-син или розов цвят, срещат се двуполови и самостерилни такива, с различен размер. Лавандулата е позната и използвана от хилядолетия в народната медицина, също така и в козметичната индустрия. Отглежда се основно заради етеричното масло, което се извлича от нея и широко се използва в парфюмерията и козметичната индустрия.

Често задавани въпроси за Лавандула 'Розея'

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top