Лавандула 'Розея'

Lavandula angustifolia ‘Rosea’

6.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Лавандула „Аngustifolia Rosea“ е тревисто растение представител на род „Lavandula”. Развива се като полусферично оформена туфа с височина до 80см, листата и са издължени, остри, изправени със сиво зелен цвят. Студоустойчива, сухоустойчива, изискваща слънчеви места, Лавандулата е сравнително лесна за отглеждане. Ценена високо заради качествата си на медоносно и маслодайно растение, отглеждана както в големи масиви, така и в любителски градини.
Цъфтежът на „Angustifolia Rosea” се наблюдава през летните месеци – юли-август. Цветовете и са събрани в издължени, мечовидни и гъсти съцветия. Ароматът им е познат и характерно сладък и приятен. На цвят са розови и изключително обичани от пчели и пеперуди. Подходяща освен заради другите си ценни качества и като декоративно растение.

Присадено на
Височина до
0.9м
Диаметър до
0.9м
Цъфтеж
VII - IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
40°C/-25°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лавандула или Lavandula e род наброяващ няколко десетки вида растения, развиващи се като туфа с полусферична форма с диаметър до 60-70см, листната маса е съставена от остри сравнително тесни или по-широки листа, с различен цвят – сивозелени, белезникави или зелени. Цветовете са с познатия лавандулово-син или розов цвят, срещат се двуполови и самостерилни такива, с различен размер. Лавандулата е позната и използвана от хилядолетия в народната медицина, също така и в козметичната индустрия. Отглежда се основно заради етеричното масло, което се извлича от нея и широко се използва в парфюмерията и козметичната индустрия.

Често задавани въпроси за Лавандула 'Розея'

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Астилбе 'Видения в червено'®
Астилбе 'Видения в червено'®
Astilbe chinensis 'Visions in red'®

6.99лв.

Астилбе 'Хеви Метъл®'
Астилбе 'Хеви Метъл®'
Astilbe × arendsii ‘Heavy Metal®’

6.99лв.

Японска роза 'Рубра'
Японска роза 'Рубра'
Rosa rugosa 'Rubra'

8.99лв.

Пиерис японика 'Купидон'
Пиерис японика 'Купидон'
Pieris japonica 'Cupido'

9.99лв.

Божур 'Двойно бяло'
Paeonia lactiflora 'White double'

11.99лв.

Люляк 'Мис Елън Уилмот'
Люляк 'Мис Елън Уилмот'
Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott'

9.99лв.

Продължи пазаруването

Количка