Котонеастър дамери

Cotoneaster dammeri

4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Котонеастър Дамери е бързорастящ вечнозелен храст с пълзящи клони. Той достига до около 40 см на височина. Листата му са елипсовидни и малки, тъмнозелени отгоре. През есента и зимата стават оранжево-червени. Котонеастър Дамери цъфти с малки бели цветове с розови краища. Цъфтежа трае от май до юни, а след това се образуват малки червени плодчета. Клончетата на котонеастер дамери образуват корени, когато докоснат земята.Котонеастер Дамери се отглежда лесно и е атрактивен през цялата година. Използва се по склонове, срещу корозията на почвата, за ниски стени.

Приблизителна височина в момента: 
20 - 40см
Присадено на
Височина до
0.8м
Диаметър до
Цъфтеж
VI-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Котонеастър или Cotoneaster dammeri е декоративен, пълзящ, вечнозелен храст. Развива се със сравнително бързи темпове. Достига височина до около 40см, като на широчина покрива много по-голяма площ. Клонките са разклонени и тънки, листната маса е съставена от множество дребни, наситено зелени, овални, леко издължени към върха листенца. Плодовете са много, събрани на малки гроздове, с правилна овална форма и ярко червен цвят. Сравнително лесен за отглеждане, изискващ умерено поливане, слънчево място и дренирана почва. Предпочитан е като почвопокривно растение, за изграждане на бордюри, зелени килими и допълнение към групи от изправено растящи храсти и дървета.

Често задавани въпроси за Котонеастър дамери

Котонеастър или „Cotoneaster“ е род цъфтящи, вечнозелени храсти от семейство „Розови“. Срещат се между 70 и 300 вида. Растат бързо и се развиват като почвопокривни или изправени храсти, с височина от 40-50см до 5м. На широчина почвопокривните покриват голяма площ. Листната им маса е съставена от тъмнозелени, кожести, лъскави листа с яйцевидна форма и дължина до 2-3см. Цъфтежът е с бели, дребни цветчета. Котонеастрите понасят добре дори и силна резитба, което ги прави подходящи за оформяна на различни фигури или бордюри.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top