Котонеастър дамери

Cotoneaster dammeri

4.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Котонеастър Дамери е бързорастящ вечнозелен храст с пълзящи клони. Той достига до около 40 см на височина. Листата му са елипсовидни и малки, тъмнозелени отгоре. През есента и зимата стават оранжево-червени. Котонеастър Дамери цъфти с малки бели цветове с розови краища. Цъфтежа трае от май до юни, а след това се образуват малки червени плодчета. Клончетата на котонеастер дамери образуват корени, когато докоснат земята.Котонеастер Дамери се отглежда лесно и е атрактивен през цялата година. Използва се по склонове, срещу корозията на почвата, за ниски стени.

Приблизителна височина в момента:
20 - 40см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Котонеастър или Cotoneaster dammeri е декоративен, пълзящ, вечнозелен храст. Развива се със сравнително бързи темпове. Достига височина до около 40см, като на широчина покрива много по-голяма площ. Клонките са разклонени и тънки, листната маса е съставена от множество дребни, наситено зелени, овални, леко издължени към върха листенца. Плодовете са много, събрани на малки гроздове, с правилна овална форма и ярко червен цвят. Сравнително лесен за отглеждане, изискващ умерено поливане, слънчево място и дренирана почва. Предпочитан е като почвопокривно растение, за изграждане на бордюри, зелени килими и допълнение към групи от изправено растящи храсти и дървета.

Котонеастър или „Cotoneaster“ е род цъфтящи, вечнозелени храсти от семейство „Розови“. Срещат се между 70 и 300 вида. Растат бързо и се развиват като почвопокривни или изправени храсти, с височина от 40-50см до 5м. На широчина почвопокривните покриват голяма площ. Листната им маса е съставена от тъмнозелени, кожести, лъскави листа с яйцевидна форма и дължина до 2-3см. Цъфтежът е с бели, дребни цветчета. Котонеастрите понасят добре дори и силна резитба, което ги прави подходящи за оформяна на различни фигури или бордюри.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Температура
Поливане