Начало

Корейски люляк

Корейски люляк

Syringa meyeri ‘Palibin’

89.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Корейски Люляк или „Syringa meyeri ‘Palibin’“ е вид дървовиден, цъфтящ храст от род „Syringa meyeri”. Растежът му е бавен, достига височина до 2м, като позволява да бъде оформен като храст или като дърво. Листата му са малки, широко яйцевидни, тъмнозелени листа. Видът е устойчив на студ, предпочита слънчеви места и умерена влажност.
Цъфтежът на Корейския Люляк е през месеците април и май. Той представлява изправени метлички от малки, ароматни, люляково-розови цветя. Подходящ за декоративен акцент в градината с компанията на вечнозелени и листопадни храсти.

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Корейски люляк или „Syringa Meyeri“ представлява род красиво цъфтящи, широколистни храсти, класифициращи се към семейството Lythraceae. Родът наброява приблизително 20 вида. Развиват се като ниско растящи, компактни храст. Формата често е полусферична, с височина до 1.5-2м и широчина до 1.5-2м. Цъфтежът е в края на пролетта началото на лятото. Цветчетата са дребни, с характерната люлякова форма, приятен аромат и окраска в розово, лилаво и лавандулово. Корейските люляци са изключително подходящи за отглеждане в малки градини, заради компактната си форма. Привличат пеперудите. Устойчиви са на студ, но предпочитат слънчеви, добре дренирани места и умерена влажност.

В какъв вид ще получа поръчаните Люляци на контейнер?

Поръчаните на контейнер Люляци ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му най-често е 0.5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
В какъв вид ще получа поръчаните Люляци на пакетиран корен?

Поръчаните на пакетиран корен Люляци ще получите опаковани на снопче във влажен субстрат (стърготини) и завити в стреч фолио. Това ще даде възможност на растението да се запази свежо по време на транспорта.
Колко време мога да съхранявам получените Люляци на пакетиран корен?

Така получени растенията бихте могли да съхраняване на хладно място, без да бъдат разопаковани в рамките на 7 до 10дни.
Колко време мога да съхранявам получените Люляци на контейнер?

Всички Люляци в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.
Как да засадя получените Люляци на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с изискванията на Люляка.

Изборът на място е от изключителна важност – трябва да осигурите на Люляка достатъчно светлива, рехава почва, не прекалена влажност и достатъчно пространство да се развива.

Поливане – повечето сортове обичайно имат нужда от редовно поливане през пролетта и лятото.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да засадя получените Люляци на гол корен?

Засаждането е аналогично с това на растения в контейнер, разликата е, че преди засаждане трябва да разопаковате разсада от фолиото, да подрежете всички изсъхнали, твърде дълги или счупени корени и по желание да го поставите във вода за няколко часа.
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Мулчирайте около основата.

Подрязвайте през пролетта и есента.

Поливайте редовно.

Почиствайте от прецъфтелите цветове.

Наторявайте с тор за цъфтящи през пролетта и есента.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Ароматност

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане