Компактен Питоспорум

Pittosporum tobira 'nana'

29.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Компактен Питоспорум или „Pittosporum tobira 'nana'“ е вид цъфтящо растение от род „Pittosporum“. Развива се като компактен, вечнозелен храст с височина 70см. Листната му маса е съставена от спираловидно поставени, средно едри, лъскави листа. Растението е сравнително устойчиво на студ, като при много ниски температури има нужда от защита, предпочита слънчеви до полусенчести места и умерена влажност.
Цъфтежът на „Питоспорум Нана“ е през пролетта. Цветчетата са дребни, звездовидни, бели до бледожълти, разположени на къси цветни дръжки. Ароматът им е умерен, подобен на този на Жасмина. Подходящ за единични и групови декоративни насаждения.

Присадено на
Височина до
0.6м
Диаметър до
0.6м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Рядко
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Питоспорум или „Pittosporum“ е род цъфтящи растения от семейство „Pittosporaceae“, наброяващ около 200 вида. Растежът е от бавен до умерено бърз, под формата на храсти или дървета с варираща височина от 2 до 30м. Листната маса е разположена спираловидно и съставена от прости, средно едри листа. Цветовете са в различни окраски, с по 5 венчелистчета и често със сладникав, приятен аромат. Подходящи са за отглеждане в почти всякакви климатични условия и почви, като предпочитат слънчево място и умерено поливане. Някой видове Питоспорум могат да се използват и за Бонсай.

Често задавани въпроси за Компактен Питоспорум

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Лилиум 'Фантастично бяло'
Lillium 'FantAsiatic White'

3.99лв.

Ирис 'Синя птица'
Ирис 'Синя птица'
Iris sibirica 'Blue bird'

6.99лв.

Флокс 'Лилава красавица'
Флокс 'Лилава красавица'
Phlox subulata 'Purple beauty'

5.99лв.

Азалия 'Розовото на Блау'
Азалия 'Розовото на Блау'
Azalea japonica 'Blaauw's Pink'

12.99лв.

Японска роза 'Алба'
Японска роза 'Алба'
Rosa rugosa 'Alba'

8.99лв.

Фотиния 'Carre Rouge'
Фотиния 'Carre Rouge'
Photinia 'Carré Rouge'

7.99лв.

Хибискус 'Хамабо'
Хибискус 'Хамабо'
Hibiscus syriacus 'Hamabo'

5.99лв.

Продължи пазаруването

Количка