Компактен Питоспорум

Pittosporum tobira 'nana'

29.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Компактен Питоспорум или „Pittosporum tobira 'nana'“ е вид цъфтящо растение от род „Pittosporum“. Развива се като компактен, вечнозелен храст с височина 70см. Листната му маса е съставена от спираловидно поставени, средно едри, лъскави листа. Растението е сравнително устойчиво на студ, като при много ниски температури има нужда от защита, предпочита слънчеви до полусенчести места и умерена влажност.
Цъфтежът на „Питоспорум Нана“ е през пролетта. Цветчетата са дребни, звездовидни, бели до бледожълти, разположени на къси цветни дръжки. Ароматът им е умерен, подобен на този на Жасмина. Подходящ за единични и групови декоративни насаждения.

Присадено на
Височина до
0.6м
Диаметър до
0.6м
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
Поливане
Рядко
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Питоспорум или „Pittosporum“ е род цъфтящи растения от семейство „Pittosporaceae“, наброяващ около 200 вида. Растежът е от бавен до умерено бърз, под формата на храсти или дървета с варираща височина от 2 до 30м. Листната маса е разположена спираловидно и съставена от прости, средно едри листа. Цветовете са в различни окраски, с по 5 венчелистчета и често със сладникав, приятен аромат. Подходящи са за отглеждане в почти всякакви климатични условия и почви, като предпочитат слънчево място и умерено поливане. Някой видове Питоспорум могат да се използват и за Бонсай.

Често задавани въпроси за Компактен Питоспорум

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top