Книфофия

Kniphofia uvaria

5.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Книфофията е екзотична трева, произхождаща от Южна Африка. Издръжливо на засушаване растение, което привлича вниманието с големите си и красиви цветове, обагрени в оранжево. Цъфти през юли и август, като цветовете са разположени на върха на дълги 50-60 см. стебла. Обича слънцето и не изисква прекомерна поливка. Не понася добре тежки и влажни почви. Засявайте в зони на градината ви, защитени от силни ветрове през зимата.  Растението е студоустойчиво, но за по-добра защита може да се мулчира през есента. Отстранявайте цветовете, след прецъфтяване.

Приблизителна височина в момента:

20 – 40см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Книфофия или „Kniphofia uvaria“ наричана още Тритома е вид многогодишно, цъфтящо растения с произход остров Мадагаскар. Достига височина до 1.20м. Листната и маса е съставена от издължени, тръбести листа, в нюанси на зелен цвят. Цъфтежът е изключително красив, наблюдава се през лятото, като цветовете са събрани в изправени съцветия достигащи до 25см дължина. Обагрени в невероятна комбинация от жълто и червено – жълти в основата и ярко червени към върха. Видът се чувства добре на слънчеви места, издържа на засушаване и студ, рядко нападан от болести и вредители. Книфофията се отглеждат основно заради декоративната стойност на цъфтежа като единични насаждения или групи в градината.

Книфофия или „Kniphofia“ наричана още Тритома е род многогодишни, цъфтящи растения с произход остров Мадагаскар. Днес са познати около 70-80 вида от този род. Достигат височина от 50см до 1.30м. Листната им маса е съставена от издължени, тръбести листа, най-често в зелен цвят. Цъфтежът е изключително красив, наблюдава се през лятото, като цветовете са събрани в изправени съцветия достигащи до 25см дължина. Обагрени в жълто или червено, а в някой случай в комбинация от двата цвята. Книфофиите се отглеждат основно заради декоративната стойност на цъфтежа като единични насаждения или групи в градината.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Температура

Поливане