Начало

Клематис ‘Г-жа Н. Томпсън’

Клематис ‘Г-жа Н. Томпсън’

Clematis ‘Mrs N. Thompson’

11.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Клематис „Г-жа Н. Томпсън“ е сорт многогодишно, увивно растение от семейство Лютикови. Обичайно се развива като катереща се лиана, с височина до около 3м. Листната му маса е съставена от едри, сърцевидни листа с ясно изразени жилки и зелен цвят. Сортът е студоустойчив – като през зимата от него остават само коренищата, а пред пролетта наземната част се възстановява напълно. Предпочита слънчеви места, с добър дренаж и умерена влажност.
Цъфтежът на „Г-жа Н. Томпсън“ е от пролетта до края на лятото. Представен е от особено едри, звездовидни, двойни цветове. С по няколко припокриващи се листчета, цветът им е лилав с ярко червена линия в средата на всяко венчелистче. Подходящ за покриване на перголи, огради, арки и др.

Приблизителна височина в момента:

50 – 70см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Клематисът е многогодишно, увивно растение от семейство Лютикови. Съществуват множество разновидности с различна форма и багра на цвета. Като повечето от тях се катерят по решетка/стена до около 2-2.5м височина. Цъфтежът им е обилен и впечатляващ, обичайно настъпва през пролетта и началото на лятото. Подходящо е да засадите Клематисът на слънчево, заветно място, с добре дренирана почва. Голяма част от известните ни сортове могат да зимуват навън без проблем.

В какъв вид ще получа поръчаните Клематиси?

Клематисите, които предлагаме ще получите вкоренени в контейнер. Според вида и големината на растенията, размерите на контейнера може да варират. По-възрастните растения най-вероятно ще пристигнат при Вас привързани към бамбук или друга опора.
Колко време мога да съхранявам получите Клематиси?

Всички лиани в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите Клематиси в контейнер са елементарни – редовно поливане, привързване към опора поставена в него и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера трябва да е с достатъчно светлина и не твърде горещо
Кога е най-подходящото време за засаждане на Клематис ?

Най-подходящото време за засаждане на Клематис е есента, въпреки това растенията от този вид отгледани в контейнер (какви препоръчваме винаги да купувате) биха могли да се засадят през целия вегетационен период – от пролет до есен.
Как да засадя получените Клематиси?

Особеностите при засаждане на катерещи растения са няколко:

Предварителна подготовка на мястото – пригответе подходяща, стабилна опора според вида, който сте подбрали. Изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението. Ако засаждате Клематис на по-бедни почви, на мястото на засаждане трябва да се изкопае дълбока дупка. На дъното и поставете слой чакъл или едър пясък (той ще предотврати напояването на корените), а след това ямата напълнете с пръст с добавка на компост, добре разложен оборски тор и обезкислен торф.

Поливане – лианите обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането и умерено след това, особено през пролетния и летния сезон.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете, като пластът почва е около 10см и тръмбовайте около основата внимателно!

Прихващане към опората – Клематисът се прихваща посредством цветни дръжки и има нужда от опора с максимален диаметър от 2.5см. Засадете го максимално близо до нея, като му позволите да расте вертикално изправен.
Как да се грижа за получените Клематиси?

Наторявайте през пролетта със специални торове.

Поливайте редовно, Клематис не толерира суша.

Подрязвайте точно над двойката пъпки (удебеляване на издънката) или над точката, където издънките се разклоняват, през пролетния сезон.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Поливане