Клек

Pinus Mugo

39.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Клек или „Pinus Mugo“ е вечнозелен, иглолистен, средно голям храст от семейство „Борови“. На височина е в групата на ниските представители на семейството, достигащ до около 3м. Формата, в която се развива е сферична, като нараства с умерен темп. Игличките му са събрани по две, дълги са до 6 см и са тъмнозелени на цвят, а шишарките му са тъмно кафяви от 2 до 5 см. Видът е студоустойчив, понася известно засушаване, като вирее добре и на слънце и на сянка. Подходящ за изграждане на декоративна група насаждения, единичен акцент, дори и за направата на Бонсай.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
7.6м
Цъфтеж
V
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-30°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Клек или „Pinus mugo“ е род храстовидни дървета от семейство „Борови“ . Растежът им е умерено бърз, достигат височина от 2-3м. Развиват се в храстовидна форма, заради няколкото разклонени стебла. Тези видове са от групата на т.нар „Двуиглени“ борове, като игличките им са събрани по две, дълги до 6 см и са тъмнозелени на цвят. Шишарките, които образуват са тъмно кафяви, с размер от 2 до 5 см. Подходящи за акцент в градината или като част от малка група насаждения.

Често задавани въпроси за Клек

В какъв вид ще получа поръчаните декоративни храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите декоративни храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа и клонки. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените декоративни храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите декоративни храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Роза в контейнер 'Пол Скарлет'
Роза в контейнер 'Пол Скарлет'
Climbing rose 'Paul Scarlet'

9.99лв.

Роза в контейнер 'Симпатия'
Роза в контейнер 'Симпатия'
Climbing rose 'Symphatie'

9.99лв.

Роза гол корен 'Миракъл'
Роза гол корен 'Миракъл'
Tea hybrid rоse 'Miracle'

4.99лв.

Роза гол корен 'Алианс'
Роза гол корен 'Алианс'
Tea hybrid rоse 'Alliance'

4.99лв.

Роза гол корен 'Лейди Роуз'
Роза гол корен 'Лейди Роуз'
Tea hybrid rоse 'Lady Rose'

4.99лв.

Роза гол корен 'Кардинал'
Роза гол корен 'Кардинал'
Tea hybrid rоse 'Kardinal'

4.99лв.

Роза гол корен 'Амбасадор'
Роза гол корен 'Амбасадор'
Tea hybrid rоse 'Ambassador'

4.99лв.

Роза в контейнер 'Гранд гала'
Роза в контейнер 'Гранд гала'
Tea hybrid rоse 'Grand gala'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка

Top