Начало
Киви ‘Уейки’®

Киви ‘Уейки’®

Actinidia argumentta 'Weiki'®

7.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Actinidia argumentta е род културни, увивни, дървесни лози, все още не толкова разпространени и по-скоро екзотични видове. Последните години този род културни Кивита набират все по-голяма популярно. Растенията се развиват като се катерят по упора, като имат способността да задържат прилежащото им пространство хладно през лятото. Плодовете им не са много едри, срещат се в различни цветове – стандартното бежово с власинки, зелено и дори червено. Някой от сортовете на Actinidia argumentta са самоплодни, други се делят на мъжки и женски растения. Изключително подходящ избор са както заради плодовете, така и заради декоративните си качества.

Приблизителна височина в момента:
30 - 40см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Киви „Уейки“ е сорт киви от видът Actinidia argumentta. Сортът е мъжки, подходящ за опрашване на до 7бр женски от сорт „Червеното на Кен“ и подобрява плододаването на сортове като „Исай“. Киви „Уейки“ не плододава! Растежът е умерен до бърз, развива се като мощна лиана, като има нужда от стабилна упора. Листната маса е с декоративна стойност, овална, в типичния зелен цвят. Сортът е непретенциозен.
Цъфтежът е от април до юни.
Цветовете са нежни, бели, средно големи. Преди разтваряне са с сферична форма, а след това с чашковидна. Задържат се дълго върху растението, като му придават изключителни декоративни качества.

В какъв вид ще получа поръчаното Киви?

Видовете киви, които предлагаме ще получите вкоренени в контейнер. Според вида и големината на растенията, размерите на контейнера може да варират. По-възрастните растения най-вероятно ще пристигнат при Вас привързани към бамбук или друга опора.
Колко време мога да съхранявам получите растения?

Всички лиани в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите лиани в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора поставена в него и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с лианата се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Кога е най-подходящото време за засаждане на Киви?

Обобщено бихме могли да кажем, че както при повечето растения и при лианите се спазва правилото за пролетно или есенно засаждане. Въпреки че растенията отгледани в контейнер биха могли да се засаждат почти целогодишно, ние Не препоръчваме да засаждате през най-големите летни горещини или зимни студове – през тези периоди шансът за прихващане на каквото и да било растение драстично намалява!
Как да засадя полученото киви?

Особеностите при засаждане на катерещи растения са няколко:

Предварителна подготовка на мястото – пригответе подходяща, стабилна опора според вида, който сте подбрали. Изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с изискванията на кивито.

Поливане – лианите обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!

Прихващане към опората – някой видове лиани имат нужда от вашата помощ, за да се прихваната към опората, която сте подготвили. Ако избраният от Вас вид е такъв, привържете внимателно (не твърде стегнато) с подходяща връв растението. Имайте предвид, че с нарастване на лианата връвта ще се наложи да бъде премахната, за да не навреди на неговото развитие. Щом видите, че растението се е захванало чрез собствения си способ към поставената конструкция, премахнете връвта.
Как да се грижа за получените лиани/катерещи растения?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите катерещи растения са да внимавате да са добре разположени върху упората.

Поливате редовно.

Торите с подходяща тор през пролетта.

Подрязвате при необходимост.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане