Киви ‘Джени’

Actinidia deliciosa ‘Jenny’

11.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Киви ‘Джени’ /Actinidia deliciosa ‘Jenny’/Самоопрашващ се храстовиден, пълзящ, високопродуктивен сорт с ароматни цветове и плодове.Листата са тъмнозелени.Плодовете са издължени, с дължина 7-8см.Узряват през Октомври, но са готови за консумация от края на Ноември.Сортът е подходящ за дълготрайно съхранение и транспорт.Растенията започват да плододават две години след засаждане.Минималната температура, която издържа този сорт е (-15°С).

Приблизителна височина в момента:

5 – 10 см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Киви „Джени“ е сорт киви от видът Actinidia deliciosa. Сортът е самоплоден, с особено бърз растеж. Високопродуктивен, с ароматни цветове и декоративни качества. Студоустойчив до -15С, непретенциозен към почва, предпочитащ слънчеви места и умерена влажност. Листната маса е тъмно зелена и гъста.
Цъфтежът е през юни.
Зреенето е през октомври, но потребителска зрялост достигат през ноември.
Плодовете са издължени, с размер 7-8см. Вкусовите качества са отлични, текстурата е сочна, а плодното месо е характерно зелено с множество семки. Сорт „Джени“ предлага едни от най-издръжливите на транспорт и съхранение плодове.

Родът Actinidia се състои от 25 вида, произхождащи от Азия. Един от видовете е Actinidia deliciosa с родина Китай, където се среща и под наименованието „ягодова праскова“. Той представлява дървовидна, многогодишна лиана, с буен растеж, можеща да достигне до 20м при подходящи условия. Листата са едри и красиви с размер между 15 и 20см. Плодовете му са едри до средни, с приятен наситен вкус, различни цветове на кората и плодовото месо. В зависимост от сорта Actinidia deliciosa биха могли да бъдат едно и двуполови. Като всички те са изключително подходящ избор както заради плодовете, така и заради декоративните си качества.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Температура

Поливане