Кипарис '3 топки' 160-180см

Cupressocyparis leylandii '3 ball'

199.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

„3 топки“ е оформен, вечнозелен Лейландски кипарис. На височина в момента между 160-180см. Растението е в 35л контейнер, отгледано и развито. Формата му е постигната чрез специализирано подрязване, което го прави с особено декоративна стойност. Като вид Лейландският кипарис веднъж оформен и изключително лесен за поддръжка. Не изисква особени грижи, освен подрязване. Вирее прекрасно на слънчеви места, с умерена влажност. Презимува без проблем.

Присадено на
Височина до
Диаметър до
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Лейландският кипарис е вид иглолистни, вечнозелени храсти или дървета от семейство Кипариси. В това число влизат растения с различна височина 15м. Формата на храстите също може да варира, но най-често растат пирамидално или конусовидно. Зеленината им е в множество нюанси на зеленото, игличките са меки, разклонени и сравнително едри. Обичайно представителите на този вид са с добра студоустойчивост, понасят честа и радикална резитба с цел оформяне във всякакви формировки. Често са предпочитани при изграждане на жив плет или като единични акценти в градината.

Често задавани въпроси за Кипарис '3 топки' 160-180см

В какъв вид ще получа оформения Лейландски кипарис? • Ще получите поръчаното растение в контейнер от 35л. Големината му е съобразена с развитието и възрастта на поръчаното от вас растение. Как е постигната формата на Лейландския кипарис? • Формата на Кипарис „Пон-Пом“ и „Спирала“ е резултат от дългогодишните усилия на нашите специалисти. В процеса на растеж растението е подрязвано и оформено с грижа и внимание по специален начин. След поръчка до вас ще достигне растението на няколко години с постигната желана форма, което не изисква от вас специализирани грижи. Къде да отглеждам Лейландския кипарис ? • Можете да отглеждате своето растение както в контейнер, така и засадено в земята. Имайте предвид, че род Кипариси е със средиземноморски произход и предпочита умерени до топли климатични условия. Поради тази причина ще се наложи да му осигурите защита през зимата ако го отглеждате на открито. Как да засадя Лейландски кипарис? • Засаждането на тези растения е стандартно, единствената особеност е тяхната големина, която налага да си осигурите помощник. Изкопавате дупка с размерите на контейнера, засипвате дъното с пръст и поставете растението в нея. Дозасипете с почва, тръмбовайте леко и полейте обилно с вода. Как да се грижа за Лейландски кипарис след засаждането? • За да поддържате формата му подрязвайте всички твърде дълги клончета, които не се вписват в нея. • Поливайте умерено, особено през летния сезон. • Почиствайте плевелите около растението. • Почиствайте всички изсъхнали и болни клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Еделвайс
Еделвайс
Leontopodium alpinum

8.99лв.

Продължи пазаруването

Количка

Top