Кипарис ‘3 топки’ 160-180см

Cupressocyparis leylandii '3 ball'

199.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

„3 топки“ е оформен, вечнозелен Лейландски кипарис. На височина в момента между 160-180см. Растението е в 35л контейнер, отгледано и развито. Формата му е постигната чрез специализирано подрязване, което го прави с особено декоративна стойност. Като вид Лейландският кипарис веднъж оформен и изключително лесен за поддръжка. Не изисква особени грижи, освен подрязване. Вирее прекрасно на слънчеви места, с умерена влажност. Презимува без проблем.

Приблизителна височина в момента:
160 -180см
Височина до
Изложение
Контейнер
Диаметър до
Температура
Поливане
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Лейландският кипарис е вид иглолистни, вечнозелени храсти или дървета от семейство Кипариси. В това число влизат растения с различна височина 15м. Формата на храстите също може да варира, но най-често растат пирамидално или конусовидно. Зеленината им е в множество нюанси на зеленото, игличките са меки, разклонени и сравнително едри. Обичайно представителите на този вид са с добра студоустойчивост, понасят честа и радикална резитба с цел оформяне във всякакви формировки. Често са предпочитани при изграждане на жив плет или като единични акценти в градината.

В какъв вид ще получа оформения Лейландски кипарис?

Ще получите поръчаното растение в контейнер от 35л. Големината му е съобразена с развитието и възрастта на поръчаното от вас растение.
Как е постигната формата на Лейландския кипарис?

Формата на Кипарис „Пон-Пом“ и „Спирала“ е резултат от дългогодишните усилия на нашите специалисти. В процеса на растеж растението е подрязвано и оформено с грижа и внимание по специален начин. След поръчка до вас ще достигне растението на няколко години с постигната желана форма, което не изисква от вас специализирани грижи.
Къде да отглеждам Лейландския кипарис ?

Можете да отглеждате своето растение както в контейнер, така и засадено в земята. Имайте предвид, че род Кипариси е със средиземноморски произход и предпочита умерени до топли климатични условия. Поради тази причина ще се наложи да му осигурите защита през зимата ако го отглеждате на открито.
Как да засадя Лейландски кипарис?

Засаждането на тези растения е стандартно, единствената особеност е тяхната големина, която налага да си осигурите помощник. Изкопавате дупка с размерите на контейнера, засипвате дъното с пръст и поставете растението в нея. Дозасипете с почва, тръмбовайте леко и полейте обилно с вода.
Как да се грижа за Лейландски кипарис след засаждането?

За да поддържате формата му подрязвайте всички твърде дълги клончета, които не се вписват в нея.

Поливайте умерено, особено през летния сезон.

Почиствайте плевелите около растението.

Почиствайте всички изсъхнали и болни клонки.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!