Касис в контейнер сорт 'Богатир'


5.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Касис „Богатир“ е известен още като Черно френско грозде. Той е многогодишен, непретенциозен, плоден храст от семейство „Касисови“. Растежът му е умерен към бърз, като достига височина от около 1м. Сортът е студоустойчив, развива се добре както на слънце, така и на шарена сянка, рядко нападан от болести и вредители.

Листата му са силно нарязани, едри и широки. Настойката или чайовете, приготвени от тях са изключително полезни за здравето- борят се с диабета, понижават кръвното налягане, стимулират апетита, имат антивирусно и общо укрепващо въздействие върху организма и др.

Цветовете му са дребни и се отличават от тези на останалите растения по зеленикавия си нюанс. Касисът цъфти рано през пролетта.

Плодовете на „Богатир“ са дребни, с овална форма, оцветени в наситено черно. На вкус са кисели до сладко-кисели. В сравнение с останалите плодове, тези на касиса съдържат най-голямо количество витамини и най-вече витамин C. Зреят е през лятото.

Приблизителна височина в момента:
30 - 40см

Описание

Касис или на латински -„Ribes nigrum“ са многогодишни, широколистни, опадливи, плодни храсти от семейство „Касисови“, познати още като „Черно френско грозде“. Любопитен факт е, че в миналото тези чаровни представители на сем. Касисови са били известни още и под названието "манастирско зрънце", тъй като са се отглеждали изключително на териториите на манастирите и монасите ги използвали за храна и лечебни цели. Основните видове, познати на градинарите са бяло, черно и червено грозде. Те се развиват бързо, като мощни храсти с множество издънки. Достигат на височина до 1м. Листната им маса е съставена от множество широки и силно нарязани листа, които издават приятен аромат при стриване. Цветчетата им са дребни, с отличителен зеленикав цвят. Плодовете на касисите са дребни, овални и имат сладко-кисел вкус. Познати на човечеството от хилядолетия, тези непретенциозни плодни храсти се отглеждат предимно заради своите уникални лечебни свойства и факта, че са сравнително лесни за отглеждане, дори и от неопитни градинари.

Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top