Касис в контейнер сорт 'Богатир'


5.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Касис „Богатир“ е известен още като Черно френско грозде. Той е многогодишен, непретенциозен, плоден храст от семейство „Касисови“. Растежът му е умерен към бърз, като достига височина от около 1м. Сортът е студоустойчив, развива се добре както на слънце, така и на шарена сянка, рядко нападан от болести и вредители.

Листата му са силно нарязани, едри и широки. Настойката или чайовете, приготвени от тях са изключително полезни за здравето- борят се с диабета, понижават кръвното налягане, стимулират апетита, имат антивирусно и общо укрепващо въздействие върху организма и др.

Цветовете му са дребни и се отличават от тези на останалите растения по зеленикавия си нюанс. Касисът цъфти рано през пролетта.

Плодовете на „Богатир“ са дребни, с овална форма, оцветени в наситено черно. На вкус са кисели до сладко-кисели. В сравнение с останалите плодове, тези на касиса съдържат най-голямо количество витамини и най-вече витамин C. Зреят е през лятото.

Приблизителна височина в момента:
30 - 40см

Описание

Касис или на латински -„Ribes nigrum“ са многогодишни, широколистни, опадливи, плодни храсти от семейство „Касисови“, познати още като „Черно френско грозде“. Любопитен факт е, че в миналото тези чаровни представители на сем. Касисови са били известни още и под названието "манастирско зрънце", тъй като са се отглеждали изключително на териториите на манастирите и монасите ги използвали за храна и лечебни цели. Основните видове, познати на градинарите са бяло, черно и червено грозде. Те се развиват бързо, като мощни храсти с множество издънки. Достигат на височина до 1м. Листната им маса е съставена от множество широки и силно нарязани листа, които издават приятен аромат при стриване. Цветчетата им са дребни, с отличителен зеленикав цвят. Плодовете на касисите са дребни, овални и имат сладко-кисел вкус. Познати на човечеството от хилядолетия, тези непретенциозни плодни храсти се отглеждат предимно заради своите уникални лечебни свойства и факта, че са сравнително лесни за отглеждане, дори и от неопитни градинари.

Често задавани въпроси за Касис в контейнер сорт 'Богатир'

Полезни съвети и въпроси: В какъв вид ще получите касис "Богатир", който сте си закупили от нас? •Касис "Богатир"  – ще получите засаден в саксия/контейнер P9 или 0.5л. Имайте в предвид, че всяко едно растение ще бъде в самостоятелен съд. Колко време може да съхранявате касис "Богатир" преди да го засадите? •Получените в контейнер растения може да отглеждате в него до момента, в който самият той не стане твърде малък. Кога можете да засадите касис "Богатир"?Растенията, получени на контейнер, може да засадите и през лятото. Как да засадите плодните храсти от Френско черно грозде "Богатир"? • Като начало е важно да подберете и подготвите мястото. Касисът предпочита влажни, глинести и песъкливи почви с неутрално или слабо-кисела реакция. Подготовката на мястото се състои в почистване от всички плевели, камъни и пр. Прекопайте и изкопайте дупка с размер два пъти по-голям от този на кореновата система. • Посипете дъното й с рохкава, богата почва и по наторете с тор, съобразена с нуждите на плодните храсти. • Подготовка на посадъчния материал – Подрежете всички твърде дълги, изсъхнали или счупени корени. • След като сте подготвили добре и мястото и посадъчния материал е време за същинско засаждане. Поставете всеки корен в предварително изкопаната дупка, като се стараете той е да е центъра, да е вертикален и корените да са разпределени равномерно около стеблото. Засипете внимателно с пръст и тръмбовайте леко около основата. Полейте обилно с вода след засаждането. Как да се грижите за касис "Богатир" след засаждане? • Поливайте редовно през пролетно-есенния сезон. Храстите се нуждаят от допълнително поливане, когато общата сума на годишните валежи падне под 700л/м2. • Наторявайте и подхранвайте веднъж годишно с тор, подходящ за плодни храсти. В случай, че при предпосадъчната подготовка на мястото е извършено торене, то през първата година не е нужно да се извършва такова на растенията. • Правете редовна резитба на плодните храсти като започнете от пролетта, следваща засаждането, още преди да са се появили първите пъпки по клоните. • Отстранявайте своевременно всички болни и изсъхнали листа и клонки.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Продължи пазаруването

Количка

Top