Кариоптерис

Careopterys x clandonensis

2.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Кариоптерис или „Careopterys x clandonensis“ е хибриден вид, получен чрез кръстосването на C. incana × C. Mongholica. Развива се като нисък храст с височина от 90см до 1м. Листата са широколанцетни, с назъбена периф��рия и са разположени срещуположно по 2 върху стъблото. При докосване излъчват приятен цитрусов аромат. Растението е изключително устойчиво, светлолюбиво и с бърз растеж.
Цъфтежът на Кариоптериса обичайно се наблюдава през август-септември. Представлява феерия от множество малки цветчета, събрани в едри, продълговати съцветия, разположени в края на клонките. Лавандулово лилавата багра е отличителна черта на този вид. Прекрасен като допълнение в градината, привлича пчели и пеперуди.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
1.2м
Диаметър до
0.9м
Цъфтеж
VII - IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Кариоптерис или „Cariopteris“ е род събиращ в себе си около 15 вида цъфтящи растения, като 2 от тях са широко познати и използвани при озеленяването. Най-разпространен е „Careopterys clandonensis“ познат още под името Синя мъгла. Познати са множество негови сортове, като общото между тях е, че са листопадни храсти с височина до около 90см. Листната им маса е с добра декоративна стойност и приятен аромат – след разтъркване между пръстите ухаят на цитруси. Цъфтят красиво, обилно и дълго, цветчетата им са дребни, събрани по върха на клонките. Обикновено в син, синьо-лилав или лилав цвят. Кариоптерисът е предпочитан заради прекрасния си външен вид, качеството си на медоносно растение, привличащо пчели и пеперуди.

Често задавани въпроси за Кариоптерис

Какво е растение на гол корен? • Щом поръчате избраните декоративни храсти на гол корен те пристигат при вас увити в стреч фолио и влажен субстрат (стърготини) корени. Това позволява запазване на растението в свеж вид по време на транспорта. От друга страна ни позволява да поддържаме по ниски цени (не заплащате за контейнер, почва, отглеждане на контейнерно растение) и не на последно място цената за доставка за вас е доста по-ниска. Какво да направя щом получа своите растения на гол корен? • Щом получите вашите декоративни храсти бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя растения на гол корен? • Избраното от Вас декоративно растение на гол корен бихте могли да засадите пред есента или през пролетта, освен ако видът няма някакви други изисквания, с които да се съобразите. Как да засадя растения на гол корен? • Изберете добре мястото за засаждане на декоративни харсти като се съобразите с техните изисквания за почвени условия, осветеност, влага и изложение. Изкопайте дупка с подходяща големи. Извадете растенията от оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Подрежете всички изсъхнали, счупени или твърде дълги корени. Поставете посадъчния материал в ямата като разпределите корените около стеблото. Засипете с пръст и тръмбовайте внимателно. Полейте обилно с вода. Как да се грижа за растенията? • Декоративните храсти имат базови нужди при отглеждане – редовно поливане, почистване от болни и изсъхнали клонки и листа, подрязване и торене веднъж годишно.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top