Кариоптерис

Careopterys x clandonensis

2.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Кариоптерис или „Careopterys x clandonensis“ е хибриден вид, получен чрез кръстосването на C. incana × C. Mongholica. Развива се като нисък храст с височина от 90см до 1м. Листата са широколанцетни, с назъбена перифрия и са разположени срещуположно по 2 върху стъблото. При докосване излъчват приятен цитрусов аромат. Растението е изключително устойчиво, светлолюбиво и с бърз растеж.
Цъфтежът на Кариоптериса обичайно се наблюдава през август-септември. Представлява феерия от множество малки цветчета, събрани в едри, продълговати съцветия, разположени в края на клонките. Лавандулово лилавата багра е отличителна черта на този вид. Прекрасен като допълнение в градината, привлича пчели и пеперуди.

Приблизителна височина в момента:
40 - 60см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Кариоптерис или „Cariopteris“ е род събиращ в себе си около 15 вида цъфтящи растения, като 2 от тях са широко познати и използвани при озеленяването. Най-разпространен е „Careopterys clandonensis“ познат още под името Синя мъгла. Познати са множество негови сортове, като общото между тях е, че са листопадни храсти с височина до около 90см. Листната им маса е с добра декоративна стойност и приятен аромат – след разтъркване между пръстите ухаят на цитруси. Цъфтят красиво, обилно и дълго, цветчетата им са дребни, събрани по върха на клонките. Обикновено в син, синьо-лилав или лилав цвят. Кариоптерисът е предпочитан заради прекрасния си външен вид, качеството си на медоносно растение, привличащо пчели и пеперуди.

Какво е растение на пакетиран корен?

Щом поръчате избраните декоративни храсти на пакетиран корен те пристигат при вас увити в стреч фолио и влажен субстрат (стърготини) корени. Това позволява запазване на растението в свеж вид по време на транспорта. От друга страна ни позволява да поддържаме по ниски цени (не заплащате за контейнер, почва, отглеждане на контейнерно растение) и не на последно място цената за доставка за вас е доста по-ниска.
Какво да направя щом получа своите растения на пакетиран корен?

Щом получите вашите декоративни храсти бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място.
Кога да засадя растения на пакетиран корен?

Избраното от Вас декоративно растение на пакетиран корен бихте могли да засадите пред есента или през пролетта, освен ако видът няма някакви други изисквания, с които да се съобразите.
Как да засадя растения на пакетиран корен?

Изберете добре мястото за засаждане на декоративни харсти като се съобразите с техните изисквания за почвени условия, осветеност, влага и изложение. Изкопайте дупка с подходяща големи. Извадете растенията от оригиналната опакова, като разопаковате внимателно корена и отстраните изцяло субстрата (стърготините). Подрежете всички изсъхнали, счупени или твърде дълги корени. Поставете посадъчния материал в ямата като разпределите корените около стеблото. Засипете с пръст и тръмбовайте внимателно. Полейте обилно с вода.
Как да се грижа за растенията?

Декоративните храсти имат базови нужди при отглеждане – редовно поливане, почистване от болни и изсъхнали клонки и листа, подрязване и торене веднъж годишно.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане