Канадска боровинка 'Северна линия'

Amelanchier alnifolia 'Northline'

10.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Канадска боровинка „Северна линия“ е селектиран в Америка среден към голям, многостеблен храст, достигащ височина от около 3м. Сортът е студоустойчив, непретенциозен към почвените условия и предлагащ висок добив. Освен това е саомопрашващ се и не се нуждае от друго растение, за да плододава. Предпочита умерена влажност и шарена сянка.
Листата му са овални, тъмнозелени и широколистни.
Цъфти през март-април в малки, бели цветчета.
Плодовете на „Северна линия“ са кръгли, средни, с тъмно син цвят. На вкус са сладки и могат да се ядат през цялата година, тъй като освен в свеж вид, позволяват да се консумират и замразени. Съдържат богата гама от полезни вещества, витамини, фибри и минерали. Зреят през юни-юли.

Приблизителна височина в момента: 
40 - 60см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
Цъфтеж
V - VI
Плододаване
VI-VII
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-20°C
Изложение
Почва
Ароматност

Описание

Канадските боровинки (лат. Amelanchier alnifolia) са широколистни плодни храсти или ниски дървета, достигащи на височина между 3 и 8м. Разпространени са в Канада, Аляска, в западните и северните части на Америка. Към днешна дата са познати няколко десетки сорта, всеки от които има своите предимства. Листната им маса е съставена от прости, овални листа в тревисто зелен цвят, лъскави отгоре и матови отдолу. Канадските боровинки цъфтят в бяло, с пет отделни самостоятелни листенца. Плодовете им варират като големина, приличат на боровинките, но са по-тясно свързани с ябълките. На цвят могат да се срещнат от розови до тъмно виолетово-сини. Канадските боровинки са подходящи за отглеждане от начинаещи градинари, тъй като растенията от този вид са устойчиви на студ, засушаване и болести. Предпочитат леки, плодородни почви и сенчести места. Други предимства на тези плодни храсти са декоративните им качества и лечебните им свойства- успешно лекуват дерматологични проблеми и болести на устната кухина.

Често задавани въпроси за Канадска боровинка 'Северна линия'

Полезни съвети и въпроси: В какъв вид ще получите поръчаните от Вас Канадски боровинки "Северно сияние"? • В контейнер – боровинките ще бъдат засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л. Във всеки съд ще откриете по едно растение. Колко време бихте могли да съхранявате, поръчаните от Вас Канадски боровинки "Северно сияние" преди да ги засадите? • Може да отглеждате растенията в контейнера, в който сте ги получили до момента, в който самият той не стане твърде малък за тях. Кога можете да засадите Канадската боровинка "Северно сияние"? • Бихте могли да засадите плодния храст през есента или през пролетта, като вземете под вниманието факта, че ако го направите през пролетта, растението Ви ще получи достатъчно сила за зимата. Как да засадите Канадската боровинка "Северно сияние"? • Препоръчваме Ви да изберете лека, хумусна почва и място, разположено на слънце до шарена сянка. Преди засаждане наторете почвата с хумус и дървена пепел. Извадете внимателно растението от контейнера и проверете за слаби и изсъхнали корени. Ако има такива, ги подрежете и отстранете. Самото засаждане се извършва като изкопаете дупка двойно по-широка от контейнера. На дъното й насипете плодородна почва и поставете растението вертикално в нея. След това покрийте корените с почва и я притиснете около тях. Накрая полейте растението с кофа вода. Ако засаждате повече растения, се старайте разстояние между отделните им корени да е не по-малко от 1м. Как да се грижите за Канадска боровинка "Северно сияние" след засаждане? • Поливайте редовно растението. • Торете периодично с подходяща тор. • Връзвайте плодния храст в периодите на плододаване, тъй като има опастност клоните да се отчупят от тежестта. . • Отстранявайте всички изсъхнали и болни клони. • Подрязвайте храста периодично.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top