Начало
Канадска боровинка ‘Северна линия’-70-80см

Канадска боровинка ‘Северна линия’-70-80см

Amelanchier canadensis 'North line'

14.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Канадска боровинка „Северна линия“ е селектиран в Америка среден към голям, многостеблен храст, достигащ височина от около 3м. Сортът е студоустойчив, непретенциозен към почвените условия и предлагащ висок добив. Освен това е саомопрашващ се и не се нуждае от друго растение, за да плододава. Предпочита умерена влажност и шарена сянка.
Листата му са овални, тъмнозелени и широколистни.
Цъфти през март-април в малки, бели цветчета.
Плодовете на „Северна линия“ са кръгли, средни, с тъмно син цвят. На вкус са сладки и могат да се ядат през цялата година, тъй като освен в свеж вид, позволяват да се консумират и замразени. Съдържат богата гама от полезни вещества, витамини, фибри и минерали. Зреят през юни-юли.

Приблизителна височина в момента:
70 - 80см
Описание
Доставка

Канадските боровинки (лат. Amelanchier alnifolia) са широколистни плодни храсти или ниски дървета, достигащи на височина между 3 и 8м. Разпространени са в Канада, Аляска, в западните и северните части на Америка. Към днешна дата са познати няколко десетки сорта, всеки от които има своите предимства. Листната им маса е съставена от прости, овални листа в тревисто зелен цвят, лъскави отгоре и матови отдолу. Канадските боровинки цъфтят в бяло, с пет отделни самостоятелни листенца. Плодовете им варират като големина, приличат на боровинките, но са по-тясно свързани с ябълките. На цвят могат да се срещнат от розови до тъмно виолетово-сини. Канадските боровинки са подходящи за отглеждане от начинаещи градинари, тъй като растенията от този вид са устойчиви на студ, засушаване и болести. Предпочитат леки, плодородни почви и сенчести места. Други предимства на тези плодни храсти са декоративните им качества и лечебните им свойства- успешно лекуват дерматологични проблеми и болести на устната кухина.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане