Кала

Zantedeschia

5.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Калата е цъфтящо, тревизо растение представител на род „Zantedeschia“. Растеж и е бърз, като образува туфа с височина до около 1м. Листата и са плътни, издължени, с накъдрена периферия и варираща дължина 15см до 1м. Растенията от този вид са устойчиви, чувстват се добре и на слънце, и на шарена сянка, рядко биват нападнати от вредители.
Цъфтежът на „Кала“ е почти през цялото лято. Представен от големи, с фуниевидна форма, забележителни и изключително декоративни цветове. Отглеждани основно заради декоративните си качества, те се ценят заради големите, красиви цветове, подходящи и за букети. Видовете, които предлагаме могат да бъдат в червено или оранжево!

Приблизителна височина в момента:
20 - 30см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Кала или още „Zantedeschia“ е род от 8 вида цъфтящи, тревисти растения от семейство „Araceae”. Той може да бъде срещнат почти по целия свят. Растежът им е бърз, като образуват туфа с височина до около 1м. Листата им са плътни, издължени, с накъдрена периферия и варираща дължина 15см до 1м. Цветовете на „Кала“ са големи, с фуниевидна форма, забележителни и изключително декоративни. Различните видове се срещат в множество багри или комбинации от такива. Цъфтежът им е почти през цялото лято. Растенията са устойчиви, чувстват се добре и на слънце, и на шарена сянка, рядко биват нападнати от вредители. Отглеждани основно заради декоративните си качества, те се ценят се заради големите, красиви цветове, подходящи и за букети.

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане