Кайсия 'Делмас'

Prunus Armeniaca 'Delmas'

7.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Кайсия сорт „Делмас“ е сравнително едър, френски сорт. Студоустойчива е и не се засяга от ранното кафяво гниене. Дърветата са малки на размер, с гъста, зелена листна маса. Короната е сферична и устойчива.
Зрее около 1 и 10 август.
Плодовете на сорт „Делмас“ са оранжево оцветени, с размити червени петна от огряваната от слънцето страна. Месото е сочно, сладко, с приятен аромат. Костилката се отделя лесно от плода.
Подходящи са за директна консумация и за приготвяне на сладка, конфитюри, компоти и нектари.

Присадено на
Жълта джанка
Височина до
4.5м
Диаметър до
Цъфтеж
III - IV
Плододаване
1-10.VIII
Поливане
Редовно
Температура
37°C/-18°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Кайсията е друг изключително популярен плод. Овощното дръвче е средно високо, с добре развита и устойчива корона. Добивите обичайно са високи, а плодовете с характерен оранжев цвят, мъхести с малка, гладка костилка, лесно деляща се от плодовото месо. Вкусовите им качества са отлични, обичайно са сочни, по-скоро сладки. Подходящи за всякакъв вид преработка – компоти, нектари, сладка и желета и идеални за свежа консумация.

Често задавани въпроси за Кайсия 'Делмас'

Какво е овошка на гол корен? • Щом поръчате избраните овошки на гол корен те пристигат при вас не в саксия с почва, а с увити в стреч фолио и влажен субстрат (стърготини) корени. Това позволява запазване на растението в свеж вид по време на транспорта. От друга страна ни позволява да поддържаме по ниски цени (не заплащате за контейнер, почва, отглеждане на контейнерно растение) и не на последно място цената за доставка за вас е доста по-ниска. Какво да направя щом получа своите овошки на гол корен? • Щом получите вашите овошки бихте могли да ги засадите веднага или да ги съхранявате за кратко (максимум 7 дни) в оригиналната опаковка на влажно и хладно място. Кога да засадя овошките – през пролетта или през есента? • Ние препоръчваме на нашите клиенти да засаждат овощни дръвчета през есента след листопада (около месец номеври), предимствата на този сезон са – дръвчетата имат възможност да калусират раните по корените преди да започнат студовете, почвата се сляга и плътно прилепва до корените, така то се намира в идеални условия за развитие. • Възможности на пролетното засаждане – при желание от ваша страна бихте могли да засадите овошките и през ранния пролетен сезон. То се извършва след края на зимните студове и преди започване на вегетацията – най-добре през първите дни след изпръхване на почвата. Особеното при този тип засаждане е, че трябва да извършите подготвителните дейности по почвата още през есента, а през пролетта да извършите само засаждането. Препоръчваме ви да се спрете на този период на засаждане ако почвата при вас е тежка, глинеста, влажна и особено студена. Как да засадя получените овошки? • Есенно засаждане – вече сте се сдобили с избраните от вас видове и сортове дръвчета и е време да ги засадите в земята. За тази цел трябва да подготвите място в градината си като обработите почвата и изкопаете дупки с необходимата дълбочина и широчина. След това в средата им насипвате обогатена с торове почва под формата на хълмче. Върху него разполагате кореновата система на дръвчето, като преди това сте премахнали всички счупени, изсъхнали и твърде дълги корени, при поставяне трябва да внимавате корените на растението да са разпределени равномерно около него. След това е време да заринете с пръст овошката, като това се случва поетапно без рязък натиск. Почвата трябва да прилепне плътно и да покрие растението до 5 см над корена. Внимавайте да не останат въздушни джобове около корените, това ще затрудни прихващането му. След приключване на засяването е нужно обилно да полеете дръвчето. Нашата препоръка е поливане веднъж седмично в рамките на 2-3 месеца след засаждане. • Пролетно засаждане – желаете да засадите вашите овошки през пролетта, за тази цел трябва да се подготвите още в късна есен като обработите мястото, което сте предвидили за това. Щом зимните студове преминат и земята започне да изпръхва е време да се заемете с тази задача. Процедурата по засаждане от тук е подобна на тази при есенното такова т. е. в средата на изкопаните дупки насипвате обогатена с торове почва под формата на хълмче. Върху него разполагате кореновата система на дръвчето, като преди това сте премахнали всички счупени, изсъхнали и твърде дълги корени, при поставяне трябва да внимавате корените на растението да са разпределени равномерно около него. След това е време да заринете с пръст овошката, като това се случва поетапно без рязък натиск. Почвата трябва да прилепне плътно и да покрие растението до 5 см над корена. Внимавайте да не останат въздушни джобове около корените, това ще затрудни прихващането му. След приключване на засяването е нужно обилно да полеете дръвчето. Нашата препоръка е да поливате насаждението 2 до 3 пъти седмично в продължение на 2-3 месеца.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Круша 'Попска'
Круша 'Попска'
Purys communis 'Cure'

6.99лв.

Нектарина мини 'Градинска наслада'
Нектарина мини 'Градинска наслада'
Prunus persica mini 'Garden delight'

9.99лв.

Слива 'Алтанова ренглота'
Слива 'Алтанова ренглота'
Prunus domestica 'Graf Althans'

7.99лв.

Круша 'Вилямова масловка'
Круша 'Вилямова масловка'
Pyrus communis 'Williams Christ'

7.99лв.

Дюля 'Триумф'
Дюля 'Триумф'
Cydonia oblonga 'Triumph'

7.99лв.

Ябълка 'Златна превъзходна'
Ябълка 'Златна превъзходна'
Malus domestica 'Golden delicious'

7.99лв.

Череша 'Бигаро Бюрла'
Череша 'Бигаро Бюрла'
Prunus avium 'Bigarreau Burlat'

7.99лв.

Дюля 'Хемус'
Дюля 'Хемус'
Cydonia oblonga 'Hemus'

7.99лв.

Продължи пазаруването

Количка